fbpx


Onderwijs, Politiek

Thuistaal in het onderwijs: verrijking of zottighedenOnlangs lanceerde Groen bij monde van Elisabeth Meuleman een resolutie waarin werd opgeroepen om het functioneel gebruik van de thuistaal op school wettelijk te verankeren. Onderwijsminister Ben Weyts van N-VA verwierp dit voorstel meteen en ook Vlaams Belang noemde dit zottigheden en onnodig gepamper van allochtonen.

Doorbraak Radio ging dieper graven en bracht enkele actoren samen. Elisabeth Meuleman, Vlaams Parlementslid voor Groen, Jan Laeremans, Vlaams Parlementslid voor Vlaams Belang en prof. dr. Piet Van Avermaet, directeur van het Steunpunt Diversiteit & Leren, verbonden aan de vakgroep Taalkunde, Universiteit Gent, die al enkele studies omtrent dit onderwerp begeleidde.

Beluister onze podcast en ontdek wat volgens de ene een meerwaarde is, volgens de ander een rem op de integratie en uiteindelijk wat de werkelijke waarde is als je kritisch kijkt naar de onderzoeken.

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.