fbpx


Politiek
hongerstaking

Van Cauwelaert en Bauwens: ‘Sterke verdeeldheid regering zal zwaar wegen dit najaar’
Hoewel iedereen verwacht had dat deze weken de klassieke komkommertijd zou worden, moeten we vaststellen dat het net spannende tijden zijn in de Wetstraat. De regering moet niet alleen zorg dragen voor stijgende coronacijfers en noodhulp na de watersnood, maar valt bijna over hongerstakende illegalen. Sammy Mahdi blijft bij zijn standpunt en geeft mee dat het vernietigend is om die mensen valse hoop te geven. Tegelijk zeggen de linkse partijen de regering de wacht aan. Indien ook maar één hongerstaker sterft, stappen de ministers van PS en Ecolo op.

Onze analysten Pieter Bauwens en Rik Van Cauwelaert merken op dat na 24u reeds uitwegen worden gezocht uit deze crisette, maar verwachten veel grotere ideologische tegenstellingen in het najaar. Nu zal de soep echter niet zo heet gegeten worden. Ook minister Dedonder zal geen ontslag moeten nemen, want volgens Van Cauwelaert is er echt wel een probleem bij de legerleiding.

Fiscale autonomie voor de regio’s

De opmerkelijkste uitspraak in dit gesprek komt van MR-voorzitter Bouchez die ooit aan Van Cauwelaert opbiechtte dat hij volledige fiscale autonomie voor de regio’s wil. Zo wordt hij misschien nog een bondgenoot van De Wever, want volgens Van Cauwelaert is de driekleur van Bouchez’ mondmasker niet meer dan provocatieve communicatie.

Luister naar het verrassend gesprek met Pieter Bauwens en Rik Van Cauwelaert.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.