fbpx


Klimaat

Filmmaker Michael Moore maakt komaf met groen industrieel complex

Michael Moore
Titel
Planet of the Humans
Regisseur
Michael Moore
In de zalen vanaf
Youtube
Onze beoordeling
Meer info

Bekijk de trailer

De linkse Amerikaanse filmmaker Michael Moore heeft een nieuwe (gratis te bekijken) documentaire uit: Planet of the Humans. De documentaires van Moore halen vlotjes alle media halen en en de progressieve pers draagt hem op handen. Maar het is erg twijfelachtig dat dit nu ook het geval zal zijn. Waarom? Ecologist van het zuiverste water Jeff Gibs, de regisseur van de documentaire gaat namelijk op zoek naar de achtergronden van de groene beweging en waarom ze zo hard vasthouden aan de niet werkende en milieuverwoestende windmolens, zonnepanelen biomassa en ethanol waanzin. Wat hij vindt, tart elke verbeelding.

Lees verder onder de video.

Laat deze gratis documentaire — u kijkt het in z’n geheel hierboven — in een zaal vol groene activisten zien en hou voor en na een poll over groene en hernieuwbare energie. Toon ze in scholen en organiseer er debatten over. Het gebeurde eerder met de fictie van Al Gore en ondertussen mag Pieter Boussemaere al jaren een rondje lopen in onze scholen om — net als Anuna en Greta — kinderen te indoctrineren met eenzijdige groene klimaatpropaganda.

Het is tijd om dit verderfelijk cultuurmarxisme te keren. Met deze documentaire kan dat. Marijn Poels deed met The uncertainty has settled al een meer dan verdienstelijke poging. Maar zijn roem en faam was nog niet groot genoeg. Wat hij liet zien en onze pers nooit haalde, dat laat Michael Moore in zijn documentaire ook zien, met nog meer detail en onderzoek.

Groene multinationals

De inhoud van de documentaire laat haarfijn zien hoe hypocriet, naïef en ronduit slecht de vaak groene multinationale ondernemingen en hun volgers wel zijn. Wie de bestuurders zijn, waar hun geld vandaan komt, hoe verweven ze zijn met banken, oliemaatschappijen, bosbouwmiljardairs en politieke marionetten.

Het is de totale vernietiging en ontmanteling van de groene beweging en haar gevierde leiders en groene organisaties zoals Bill McKibben en 350 org, Al Gore, The Sierra Club, NRDC, Arnold Schwarzenegger, Elon Musk, Richard Branson, Michael Bloomberg, Vinod Khosla. Jeremy Grantham … Het ‘groene industriële complex’ bestaat. Het is geen samenzwering. Het is crony capitalism en corporatisme. Dat is wanneer corrupte overheden in bed liggen met ondernemers die bewust rijk worden door subsidies en foute politiek te sturen. Met de groene goedkeuringsstempel van de zogezegde groene bewegingen en hun gedienstige overheidsambtenaren en politici mogen deze ondernemers en ondernemingen schaamteloos miljarden binnenrijven.

Bedrijven zoals Apple en Tesla liegen flagrant door te stellen dat ze op 100% hernieuwbare energie draaien, daar waar ze gewoon op het net zijn aangesloten. Festivals beweren dat ze op 100% hernieuwbare energie draaien. Ze beweren zelfs amper in staat zijn om een broodrooster van 1200 watt te voorzien van genoeg elektriciteit, gebruiken dieselgeneratoren.

Het komt allemaal aan bod in de documentaire. Hun sponsors, zijn Caterpillar, Toyota, Citibank, en vele anderen. Deze organisatoren en hun publiek zijn zo van God losgezongen dat ze de sponsors openlijk bedanken voor het redden van de planeet voor gevaarlijke klimaatopwarming. Je moet het inderdaad zelf zien om te geloven.

De ecologische rampen in de natuur met een zonnecentrale zoals Ivanpah, die met gas moet gestookt worden en waarvan de spiegels liggen te rotten in de woestijn, de natuurverwoesting nodig om aan de grondstoffen te delven, de mijnbouw, de uitbuiting… Het komt allemaal aan bod.

Voortschrijdend inzicht?

Al enkele jaren schrijf ik wat Moore nu in deze documentaire laat zien. Al evenveel jaren worden we door de progressieve pers en hun aanhangers als paria’s met de nek aangekeken en vaak genoeg nog uitgescholden ook. Wie de groene beweging en haar hernieuwbare dromen aanvalt is de leproos van de schrijversgilde. Je krijgt er kromme vijzen van Skepp voor. Gaat Skepp ook een ereprijs uitreiken aan Michael Moore? Meer hernieuwbare energie zal armoede doen toenemenDe kostprijs van groene religieWat(t) u van Canvas niet mocht wetenEnergiepact is ramp voor VlaanderenHernieuwbare energie: een duurzame mythe. Het zijn allemaal artikels van mijn hand, sinds 2017 in Doorbraak verschenen. Het enige medium in Vlaanderen waar die andere mening aan bod mocht komen.

Hernieuwbare energie vervangt geen fossiele energie en zorgt niet voor minder, maar meer milieuvernietigng en meer gebruik van fossiele brandstoffen. Dat was al in 2014 geweten, toen Fork en Koningstein hun verslag opmaakten voor Google. Jarenlang hadden deze twee academici honderden miljoenen ter beschikking gekregen van Google om een energievorm te vinden die goedkoper was dan steenkool. Het was onmogelijk, was hun conclusie. Meer nog, zo zegden ze, inzetten op hernieuwbare energie zal fossiel energiegebruik doen toenemen. Een conclusie die ook academicus Richard York maakt. Hij publiceerde zijn bevindingen in Nature. Niemand die het las. Onwelgekomen green bashing wellicht. Je hebt meer fossiele brandstof en energie nodig, dan dat deze energie uit wind en zon ooit kan prodcuren. Dat zijn de feiten.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Jan Jacobs

Jan Jacobs is serieel ondernemer en bezeten om alles te weten over klimaat- en energiepolitiek.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Talk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *