Klimaat, Media
The Uncertainty Has Settled

Kritische documentaire over klimaatbeleid vrijgegeven

De Nederlandse documentairemaker Marijn Poels maakte in negen jaar vijftig documentaires voor verschillende tv-zenders. Tot hij besloot helemaal zelf, met eigen middelen een klimaatdocumentaire te maken. Dat werd The Uncertainty Has Settled (2017), een documentaire over de gevolgen van de klimaatpolitiek, inclusief interviews met klimaatcritici. Ondanks de kritiek die Marijn Poels daarop kreeg, won de film verschillende onderscheidingen op filmfestivals in Berlijn, Los Angeles en Parijs. Nu hij uit de kosten is heeft de Nederlandse documentairemaker beslist om de documentaire vrij te geven. Iedereen kan ze vanaf nu op het net bekijken.

The Uncertainty Has Settled  duurt 90 minuten en vertelt het verhaal hoe globalisatie en klimaatpolitiek zorgt voor grote veranderingen. Zo worden boeren energieleveranciers.

Wetenschappelijk is de klimaatverandering onbetwistbaar een zaak van wereldpolitiek geworden. De groene ideologie roept voor Poels vragen op: maken we de juiste keuzes? Veel kijkplezier.

Marijn Poels maakte ondertussen een vervolg op zijn documentaire, Paradogma. Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat in Paradogma op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht. We geven u graag de trailer mee. Meer info op de website van de documentaire.

 

Pieter Bauwens

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Pieter Bauwens?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans