JavaScript is required for this website to work.
Multicultuur & samenleven

Wim en Sam Van Rooy: ‘Je moet de islam niet integreren, maar bekampen’

Een interview met vader en zoon

Roan A. Asselman11/8/2023Leestijd 8 minuten
Wim en Sam Van Rooy.

Wim en Sam Van Rooy.

foto © Wim en Sam Van Rooy.

“Je moet geen grote intellectueel zijn om vraagtekens te zetten bij de integreerbaarheid van de islam. Het volstaat om eens buiten te komen”

Roan Asselman (°1996) studeerde rechten (KUL), vermogensbeheer (EMS) en vennootschapsbelasting (FHS). Van 2020 tot 2023 was hij werkzaam als zakenadvocaat aan de Brusselse Balie. Roan werkt sinds 2019 mee aan Doorbraak. Vandaag is hij lid van de redactie verantwoordelijk voor de vrije tribunes (het 'Forum'), verzorgt hij de rubriek 'Amerika in Alle Staten' en is hij samen met David Neyskens te horen in de driewekelijke Amerikapodcast. In 2023 verscheen van zijn hand 'Amerika Ontrafeld. Over de cultuurstrijd die een natie verscheurt', uitgegeven door Doorbraak Uitgeverij. Roan is tevens voorzitter van het Custodes Instituut, een conservatieve denktank actief in de Lage Landen.

Commentaren en reacties
Gerelateerde artikelen

Het lijkt wel of er niemand nog iets of iemand gelooft binnen de politieke wereld. Of dat terecht is, zochten Walter Damen en Hannelore Simoens uit in hun nieuwe boek ‘Wie gelooft die mensen nog?’.