JavaScript is required for this website to work.
BUITENLAND

Wordt Trump uitgesloten van de verkiezingen?

foto © DB

2024 is een verkiezingsjaar, niet alleen hier, ook in de VS. Enkele dagen voor de voorverkiezingen losbarsten, is het tijd voor een grondige analyse.

Donald Trump leidt in de peilingen. Dat is zo in de voorverkiezingen van de Republikeinse partij, maar ook in vergelijking met huidig president en kandidaat van de Democraten, Joe Biden. Maar haalt hij de verkiezingen wel? In twee staten is hij al uitgesloten, hoe en waarom? David Neyskens en Roan Asselman zijn naar onze studio gekomen om het te analyseren.

Verder hebben ze het ook over de eerste voorverkiezingen in Iowa en de volgende. In Iowa heeft Trump zijn campagne uitbesteed en staat er voor Ron DeSantis heel wat op het spel. U leert wat het verschil is tussen een ‘caucus’ en een ‘voorverkiezing’ en in het David-Neyskens-datacentrum staan nog enkele interessante peilingen.

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.