fbpx


Geen categorie

Anti-GAS en anti-persfotograaf

Even snel‘Voor een sociaal alternatief op het repressief beleid’ dat was de ondertitel van de betoging op 26 oktober tegen de GAS-boetes in Brussel. U kon eerder al lezen hoe de VVB en TAK delegatie kon genieten van dat sociaal alternatief. De politiek moest hen beschermen tegen de ordedienst van een betoging waaraan ze zelf wilden deelnemen.

In andere media werd daar – als ze er al over schreven – schamper kort iets over gezegd, alsof TAK en VVB de aanstokers waren van de ‘onrust’. Er is ook geen beeldmateriaal over. Volgens fotograaf Werner Schroeven is dat laatste niet toevallig. ‘Ik werd als fotograaf gehinderd door de eigen veiligheidsdienst van de organisatoren om foto’s te maken van het hele gebeuren. Ik heb daar ook een felle discussie over gehad met een van die mensen. Die zei letterlijk tegen mij na het zien van mijn perskaart: “blijf jij ook maar achteraan of ik zal jou persoonlijk stoppen”. Van deze discussie is er één, geniepig getrokken, foto te vinden op de webstek van TAK.’ (en wij nemen hem hier over).

Een echt ‘sociaal alternatief op het repressief beleid’ in de praktijk dus, die betoging.

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.