JavaScript is required for this website to work.
Amerika in alle staten podcast

Anti-Israëlprotest is slecht nieuws voor Joe Biden

Duidelijke slogan bij protesten bij de Columbia University, New York.

Duidelijke slogan bij protesten bij de Columbia University, New York.

foto © Belga Image

Het is stil geworden rond de presidentiële voorverkiezingen, maar politiek wordt het in de VS nooit stil.

De politiek in de VS is al langer een rechtbankdrama. David Neyskens en Roan Asselman leiden ons naar wat we moeten weten.

De Republikeinse zo-goed-als-presidentskandidaat Donald Trump staat in New York terecht in de zaak ‘Stormy Daniëls’. Hij wordt beschuldigd van… iets dat eigenlijk verjaard is, tenzij je dat anders bekijkt. Dat is ook wat de rechtbank doet. En wat Trump deed, is eigenlijk iets dat vaak voorkomt in de VS. Of Trump wordt veroordeeld moeten we afwachten, maar ondertussen kan zijn opponent gewoon op campagne en zit hij in de rechtbank.

In een rechtbankdrama, mag het Hoogste Gerechtshof niet ontbreken. Hoe immuun is een president eigenlijk, en voor welke daden wel of niet? Dat is daar nu de vraag. De debatten zijn live te volgen.

Anti-Israëlprotesten

Aan de universiteiten in de VS is er een golf van anti-Israëlacties. De slogans gaan nogal ver en zijn vaak onverbloemd pro Hamas en antisemitisch. Het studentenprotest doet wat denken aan dat in 1968 tegen de Vietnamoorlog. Dat is vooral slecht nieuws voor Joe Biden. Toen verloor de Democratische presidentskandidaat ook…

In het David Neyskens datacentrum zien we hoe het met de kansen staat voor de presidentsverkiezingen.

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.