fbpx

Archieven: Cartoons

Cartoons

Snelle Jan

Jan Jambon geeft in de Tafel Van Vier toe dat hij zijn chauffeur “heel zelden” te snel laat rijden: “Af en toe moet je gewoon zeggen: we nemen het risico”.

Ho man!

Tijdens het debat over de Septemberverklaring kwam Homans even tussen tijdens een interventie van PVDA-parlementslid Lise Vandecasteele. Zij had het toen over de crisis in de kinderopvang en de ongelijke impact daarvan op vrouwen. Voorzitter Homans kwam als volgt tussen: “Collega Vandecasteele, ik weet niet of u beseft dat er meestal twee ouders zijn en er ook zoiets als een vader bestaat? En mijn kinderen zijn bij hun papa.”

Fratelli bolognaise

Rechts blok wint Italiaanse verkiezingen, Giorgia Meloni wordt waarschijnlijk nieuwe premier ondanks dreigementen van Ursula Von Der Leyen.

Ruslanding

Opnieuw sterft invloedrijke Rus in verdachte omstandigheden, nu na val van trap.

Popartriest

Vladimir Poetin krijgt kritiek van bondgenoten China en India maar ook getrouwe ex-Sovjetstaten als Kazachstan, Tadzjikistan en Kirgizië leggen marsorders van Rusland naast zich neer. Ze beseffen dat Rusland niet meer zo sterk is.

Alles gaat goed

De Belgische begroting gaat van kwaad naar rampzalig. Volgens de ramingen van het planbureau zal het tekort in 2023 5,44 procent bedragen ofwel meer dan 30 miljard. Vivaldi wil desondanks de geldbeugel nog eens flink opentrekken.

Alles uit de kast!

Premier Alexander verklaart na overlegcomité alles uit te kast te zullen halen om energieprijzen naar beneden te halen.