fbpx


Wetenschap

Dr. Anthony Foetsie

Amerikaanse architect Covid-beleid stapt opIn de Verenigde Staten heeft dr. Anthony Fauci ontslag genomen uit al zijn functies met ingang per einde dit jaar. De 81-jarige Fauci doet dat niet omdat hij moe is of omdat hij last heeft van de hem zo vaak toegewenste jeuk en korte armpjes, maar omdat hij zich 'op nieuwe projecten wil storten'. Fauci was hoofd van de National Institute of Allergy and Infectious Diseases en raadgever van president Biden (en voordien van Trump). Hij speelde een sleutelrol in…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


In de Verenigde Staten heeft dr. Anthony Fauci ontslag genomen uit al zijn functies met ingang per einde dit jaar. De 81-jarige Fauci doet dat niet omdat hij moe is of omdat hij last heeft van de hem zo vaak toegewenste jeuk en korte armpjes, maar omdat hij zich ‘op nieuwe projecten wil storten’.

Fauci was hoofd van de National Institute of Allergy and Infectious Diseases en raadgever van president Biden (en voordien van Trump). Hij speelde een sleutelrol in de Amerikaanse reactie op Covid en met name in het opleggen van lockdowns, avondklokken, schoolsluitingen, verplichte maskerdracht en verplichte vaccinatie. Een politiek die overwaaide uit China en ook in Europa snel werd gevolgd.

Het betrof het zogenaamde Zero-Covid-beleid dat nutteloos is gebleken in het stoppen van de verspreiding van het virus. Dat moesten ze vorig jaar in Australië en Nieuw-Zeeland schoorvoetend toegeven: Zero-Covid is een mythe, net zoals de Yeti, de socialistische heilstaat of een Open Vld’er die het goed voorheeft met u. Integendeel: dat beleid heeft geleid tot het blokkeren van combinatietherapiën tegen Covid met goedkope geneesmiddelen, het heeft geleid tot het vervolgen en opsluiten van onschuldigen, tot het matrakkeren van betogers die tegen die ongrondwettelijke vrijheidsbeperkingen in opstand kwamen en in België tot het opsluiten van kinderen die pizza aten en Netflix keken en de dood van een jongen die over een balkon trachtte te vluchten voor een avondklok-controle en te pletter sloeg.

Mededogen was er niet, al zeker niet van onze eigen Fauci-van-den-Aldi, prof dr. Marc Van Ranst, die het allemaal ‘eigen schuld, dikke bult’ vond. Befehl ist befehl, immers, maar wie dat beleid fascistisch noemde werd het zwijgen opgelegd. Terwijl Conner Rousseau mocht oproepen tot het discrimineren van ongevaccineerden ging premier De Croo, de Amerikaanse president Biden (en dus zijn raadgever Fauci) nabauwen dat dit een epidemie van de ongevaccineerden was. ‘Want je kon de besmetting immers niet doorgeven wanneer je gevaccineerd was.’

Allemaal flauwekul en dat wisten alle hoofdrolspelers op dat moment, want de viervoudig geboosterde Fauci en Biden moesten later toegeven dat ze ondanks hun vaccins toch Covid hadden opgelopen en in quarantaine moesten.  Ze waren dus besmet en vonden zichzelf ook besmettelijk. Laat ons dat allemaal toch vooral nooit vergeten.

Het gevolg van de door de Chinese president Xi Jinping uitgevonden en vervolgens door dr. Faust -eh, Fauci- naar het Westen vertaalde maatregelen is een gigantische puinhoop op het gebied van economie, cultuur, onderwijs en publieke gezondheidszorg. Een rokende puinhoop waarbij er een paar grote winnaars waren: Big Pharma, Big Tech en Big Money. Er is in de afgelopen twee jaar wereldwijd een transfer van -hou u vast- 4 biljoen dollars geweest van arm naar rijk. Van arbeider en zelfstandige naar miljardairs.

Omdat zo’n cijfers zo gigantisch zijn dat ze onbevattelijk worden, is het misschien gemakkelijker om het in tijd uit te drukken. Een miljoen seconden is gelijk aan 12 dagen. Een miljard seconden is 31,7 jaar. En een biljoen (ons biljoen, het Amerikaanse billion is wat wij een miljard noemen, ik weet, ingewikkeld) is 31.688 jaar (ja, eenendertigduizendzeshonderdachtentachtig jaar). Covid19 was dus, naast een aandoening, ook en vooral een gigantische overval bij klaarlichte dag op het welzijn van de burger.

Knieval

Het ontslag van Fauci komt er amper een week na de toegevingen van het Amerikaanse CDC (Center of Disease Control) dat er inderdaad fouten zijn gemaakt in de aanpak van Covid19 -oeps, sorry!- maar dat ze het nooit meer zouden doen. Tegelijk met die knieval ontdekte een pientere observator ook dat de CDC zijn website had aangepast. Daar waar ze tot vorige week nog altijd beweerden dat ‘The mRNA and the spike protein do not last long in the body’, hebben ze die paragraaf nu helemaal verwijderd, want het mRNA en de Spike Proteïne blijft namelijk wel lang in het lichaam en is verantwoordelijk voor de bijwerkingen.

Dat wisten ‘dissidente’ wetenschappers al anderhalf jaar geleden te vertellen op basis van wetenschappelijke publicaties. Wie dat toen vertelde werd gecensureerd en/of belachelijk gemaakt. Artsen die hier voor waarschuwden werden geschorst. Laat ons dat toch vooral nooit vergeten.

Republikeinen

De echte reden van Fauci’s ontslag zullen we wel nooit weten. In de VS wordt er gespeculeerd dat hij misschien te veel in weg begint te lopen van de Democraten die hem altijd de hand boven het hoofd hebben gehouden. De primary-verkiezingen komen eraan en de Republikeinen reigen ermee Fauci te vervolgen voor zijn rol in de Gain-of-Function onderzoeken die hij via-via uitbesteedde aan China.

Gain of Function is het gevaarlijke en in de VS verboden onderzoek naar virussen, waarbij in een lab besmettelijkere en/of dodelijkere virussen worden aangemaakt. Eén theorie is dat Covid19 op die manier is ontsnapt uit het lab in Wuhan, dat gefinancierd werd door en via Fauci. De natte-markttheorie die door het WHO naar voren wordt geschoven gelooft intussen eigenlijk niemand nog omdat de vleermuis die het zou hebben doorgegeven 2.000 kilometer zuidelijker in grotten woont. De mutaties van het virus van een vleermuis naar een pangolin en vervolgens naar de mens zou in het echte leven 80 jaar duren.

Een andere mogelijkheid is dat Fauci zijn autobiografie wil slijten aan een uitgever, maar dat hij de opbrengsten van het boek alleen kan houden als hij niet langer voor de staat werkt. Niet dat hij die opbrengsten nodig heeft: hij was al de best betaalde civil servant in de VS en de spin in een enorm netwerk. Benieuwd hoe straks, wanneer de regering in België valt, de kaarten geschud worden voor de dikke spin in het Belgische Covid-web.

Alain Grootaers