JavaScript is required for this website to work.
post

Leven en werken van Pieter De Crem

Exhaustief activiteitenoverzicht van een staatssecretaris Buitenlandse Handel

Klaas Cobbaut9/6/2015Leestijd 3 minuten

How does Pieter De Crem fills his days? Doorbraak maakte een exhaustief overzicht op basis van alle persartikels sinds zijn aantreden.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

– Van de rechter gelijk krijgen in een burenruzie met een 71-jarige buurman. (Het Laatste Nieuws, 25 oktober 2014)

– Een gezant van de Chinese president rondleiden in Applitek op industrieterrein De Prijkels in Deinze. (Het Laatste Nieuws – Gent/Eeklo/Deinze, 13 november 2014)

– Het aan de stok krijgen met een stel Maleisische functionarissen, omdat er Belgische supermarkten zijn die waarschuwingen kleven op Maleisische busjes palmolie. (De Morgen, 21 november 2014) 

– Naar de begrafenis van Luc De Vos gaan. ‘We zijn in hetzelfde jaar geboren’ als verklaring geven. (Het Laatste Nieuws, Gent/Eeklo/Deinze, 8 december 2014)

Bakske vol met stro aanvragen in het kader van de Warmste Week van Music for Life. (Het Laatste Nieuws, Gent/Eeklo/Deinze, 22 december 2014)

– Terugkeer naar de lokale politiek aankondigen. Zeggen nu wel ‘ruimte in de agenda’ te hebben. (Het Laatste Nieuws, 10 januari 2015)

– Terugblikken op 20 jaar burgemeersterschap. Trots zijn op de bevolkingsaangroei, alsof hij daar zelf voor iets tussenzat. Opscheppen dat hij het Colruytfiliaal buiten heeft gehouden. (Het Laatste Nieuws, Gent/Eeklo/Deinze, 10 januari 2015)

– Nieuwjaar vieren met de burgers van Aalter. Lekker smullen van de oliebollen van Lesley De Neve. (Het Laatste Nieuws – Gent/Eeklo/Deinze, 12 januari 2015)

– Op handelsmissie gaan naar India. Zichzelf omschrijven als ‘minister’. Hartstochtelijk pleiten voor Eurostation, de NMBS-dochter die CEO Jo Cornu en elke belastingbetalende buitenstaander doet duizelen. (De Morgen, 15 januari 2015)

– Speciaal een gemeenteraad laten samenroepen met één agendapunt: terugkeer van Pieter De Crem naar de lokale politiek. Daarna trakteren met champagne en taart. (Het Laatste Nieuws – Gent/Eeklo/Deinze, 27 januari 2015)

– Samen met echtgenote Caroline naar de receptie van de gestelde lichamen gaan. (Het Nieuwsblad, 30 januari 2015)

– Blijven pleiten voor de F35 als vervanger van de F16, ook al is hij al maanden geen Defensieminister meer. (Het Belang van Limburg, 3 februari 2015)

– 19 inwoners van Aalter laten eren met Nationale Ordes. Onder meer een lintje voor gemeenteontvanger Nadine Mynsberghe en een medaille voor bloemist Sylvère Herteleer en pastoor Alain Babylon. (Het Laatste Nieuws, Gent/Eeklo/Deinze, 6 februari 2015)

– Protesteren bij de NMBS, omdat de toiletten van het station van Aalter altijd op slot zitten, en de reizigers in hoge nood de sleutel moeten gaan vragen bij de stationschef. (Het Laatste Nieuws Gent/Eeklo/Deinze, 11 februari 2015)

– Na zeven jaar afwezigheid opnieuw comeback maken als voorzitter van de gemeenteraad van Aalter. Zichzelf vergelijken met Bobby Ewing, die weer uit de douche stapt. (Het Laatste Nieuws – Gent/Eeklo/Deinze, 12 februari 2015)

– De TAC Rally toestemming geven om een paar kilometer door een stiltegebied in Aalter te scheuren. (Het Laatste Nieuws – Mandelstreek, 20 februari 2015)

– Samen met de Antwerpse diamantsector potentiële nieuwe mijnen gaan lokaliseren in het Braziliaanse achterland. (Gazet van Antwerpen, 14 maart 2015)

– Bedrijfsbezoek afleggen bij Bekaert in Osasco, Brazilië. Herinneringen ophalen aan de vestiging in Aalter, die toch de eerste vestiging buiten Zwevegem was. (De Tijd, 17 maart 2015)

– Genieten van de 70ste editie van de Nokere Koerse. (Het Nieuwsblad – Leiestreek, 19 maart 2015)

– Samen met vijf (5) andere ministers, prinses Astrid én de omstreden zakenman Luciano D’Onofrio op missie naar Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Hopen om een graantje mee te pikken van het bonafide FIFA-wereldkampioenschap in 2022. (De Tijd, 20 maart 2015)

– Burgemeester Hendrik Verkest van Wingene uitgebreid in de bloemetjes zetten, op diens jubilieumfeest in sporthal De Zwaluw. (Het Laatste Nieuws – Mandelstreek, 30 maart 2015)

– Uit de bol gaan op de melodieuze tonen van De Romeo’s, in een viptent van De Ronde Van Vlaanderen. (Het Nieuwsblad, 11 april 2015)

– Spreekrecht voor de doorsnee burger van Aalter afblokken, ook al mogen ze in Evergem en in Knesselare wél het woord nemen vlak voor de gemeenteraad. Argumenteren dat de mensen van Aalter al om de zes jaar hun stem mogen uitbrengen. (Het Laatste Nieuws – Gent/Eeklo/Deinze, 18 april 2015)

– Bekendmaken dat de Pinksterstorm van 2014 door de ministerraad erkend wordt als ‘ramp’. (De Standaard – Oost-Vlaanderen, 23 april 2015)

– Op handelsmissie gaan naar Turkije. Zichzelf ‘secretary of state’ noemen. De job omschrijven als ‘geestig’. (De Standaard, 2 mei 2015)

– Stoverij met friet (à volonté) gaan eten op het eetfestijn van Jong CD&V in Kerkem. (Het Nieuwsblad – Meetjesland, 5 mei 2015)

– Koppig verzet blijven bieden tegen windturbines in Aalter, parel van het Meetjesland. (Het Nieuwsblad – Meetjesland, 16 mei 2015)

– Infrabel vragen om de spoorwegbruggen in Aalter beter te onderhouden. (Het Laatste Nieuws – Gent/Eeklo/Deinze, 23 mei 2015)

– 09 juni 2015, alle media: vermeld worden door Bart De Wever. Voorlopig media-hoogtepunt als staatssecretaris voor Buitenlandse Handel. 


Foto (c) Reporters

Klaas Cobbaut (1979) is ambtenaar. Hij heeft weleens gehoord dat zijn thuisstad Aalst niet de mooiste plek ter wereld is, maar dat doet hij af als laster van jaloerse kwatongen. Vanuit zijn ajuinenstad overschouwt hij lokale en vaderlandse politiek.

Commentaren en reacties