JavaScript is required for this website to work.
Magazine-artikel cadeau

Mijn kind is transgender

Een pakkende getuigenis

NieuwsFilip Michiels31/12/2023Leestijd 1 minuut
Wordt geslachtstransitie te vaak als oplossing gepromoot?

Wordt geslachtstransitie te vaak als oplossing gepromoot?

foto © Wikimedia

Een geslachtsverandering lijkt de standaardoplossing te worden voor mensen met genderdysforie. Maar is dat wel een goede evolutie?

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Doorbraak Magazine is een fraai uitgegeven tijdschrift dat 4 keer per jaar bij de betere krantenwinkel ligt, of in uw brievenbus als u een combo-abonnement heeft. (Zie onderaan deze tekst.) Bij de jaarwisseling geven we u enkele artikels uit onze magazines van dit jaar cadeau. Hieronder de samenvatting en de link naar de pdf van het volledige stuk. 

Samenvatting: Yaro Deli 

Transgenders. Het blijft een gevoelige discussie. Vanuit progressieve hoek wordt het steevast voorgesteld als een normaal verschijnsel dat elk weldenkend en goedmenend mens zonder meer aanvaardt. Een geslachtsoperatie is dan dé oplossing voor al wie zich niet ‘thuis’ voelt in zijn of haar lichaam. Vooral vanuit de medische wereld wordt dat idee gepromoot, vaak zonder stil te staan bij de mogelijk negatieve consequenties. En die zijn er.

Filip Michiels ging in gesprek met ouders die getuigen over hun lijdensweg bij de geslachtsverandering van hun kind. Hun getuigenis roept een aantal vragen op. Krijgen kwetsbare jongeren vooraf altijd de begeleiding die ze nodig hebben, en wordt er daarbij ook voldoende naar de onderliggende oorzaken gekeken? Zo blijken de voorbereidende psychologische gesprekken wel heel vaak en heel snel tot eenzelfde uitkomst te leiden: een geslachtsoperatie. En dus rijst onvermijdelijk ook de vraag of er sprake is van een soort gender-activisme, waarbij ook ziekenhuizen zich niet voldoende neutraal zouden opstellen.

Download hier het volledige artikel van Doorbraak Magazine: MijnKindIsTransgender

Nog geen abonnement op ons Magazine? Dan mist u de volgende… en dat zou jammer zijn, neem hier een abonnement, of pas uw abonnementsformule aan naar ‘combo’, mét Magazine.

Filip Michiels is zelfstandig journalist/auteur en schrijft voor diverse Belgische kranten, weekbladen en websites. Hij won tweemaal de Citi Persprijs voor economische journalistiek en was eenmaal genomineerd voor de Belfius Persprijs. In 2022 publiceerde hij de biografie van Bessel Kok: "Chaos & Charisma".

Commentaren en reacties