JavaScript is required for this website to work.

De Polemist en de President: een referentiewerk Franse politiek van laatste decennium

foto © Doorbraak Boeken

Frankrijk-kenner Koen Dillen schreef met ‘De Polemist en de President’ een boeiend boek over de Franse politiek.

Franse presidentsverkiezingen zijn altijd hoogmissen geweest. Sinds de Vijfde republiek is de president immers oppermachtig en is hij het die de Franse politiek als een zonnekoning beheert en beheerst.

Maar sinds de vorige verkiezingen in 2017, toen nieuwkomer Emmanuel Macron uit het niets alle machtsverhoudingen omverkegelde en de jongste Franse president ooit werd, is alles anders. De traditionele partijen rond de links-rechts-as zijn zeer verzwakt en niemand is nog zeker hoe de meest onwaarschijnlijke verkiezingen ooit zullen aflopen.

Referentiewerk

Frankrijk-kenner Koen Dillen schreef met De Polemist en de President een ongemeen boeiend boek dat meteen als referentiewerk kan gezien worden voor wie iets wil weten over de Franse politiek van het laatste decennium. In die context schetst hij de opkomst van Eric Zemmour, een journalist die politicus werd zonder de steun van enig partij-apparaat. Koen Dillen vertelt in deze Boekencast hoe Zemmour als absolute outsider wel eens de grote verrassing van deze verkiezing zou kunnen zijn.

Luckas Vander Taelen (1958) werkte als tv-regisseur, en was voor Groen schepen, Vlaams en Europees Parlementslid en senator.

Commentaren en reacties