Geert Bourgeois: ‘Het vrije debat moet beschermd worden’
Geert Bourgeois presenteerde gisteren rapport over opstarten vrijhandelsakkoord tussen EU en India
foto © Belga
Het vrije debat staat onder druk door beslissingen van grote internetplatformen. Geert Bourgeois is tegen willekeurige censuur en wil duidelijke spelregels op Europees niveau.
De bestorming op het capitool is voor vele commentatoren de aanleiding om de schuld te leggen bij fake news en polariserend taalgebruik op sociale media. Het feit dat bedrijven zoals Twitter en Facebook nu beslissen om president Trump van hun platformen te weren, betekent een momentum voor politici om het debat naar hun hand te zetten. Tegenstanders in het vrije debat proberen elkaar de mond te snoeren met argumenten die buiten de discussie staan. Deze zijn niets meer dan een zelf toegekend etiket van fake news of polariserend taalgebruik. Geert Bourgeois (N-VA) volgt vanuit het Europees parlement de regelgeving op. Hij is bezorgd dat de Digital Services Act onvoldoende evenwicht biedt tussen de aansprakelijkheid voor illegale content enerzijds en het recht op vrije meningsuiting en -verspreiding anderzijds. Doorbraak Radio vroeg hem om zijn bezorgdheden en standpunten toe te lichten.
David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.
Neyskens en Asselman brengen informatie over de rechtszaken tegen Trump, de actie van de migranten in de VS en voorspellen de senaatsverkiezingen.
Nederlandse autochtonen en allochtonen kunnen zich vinden in de uitkomst van een enquête: beheersing van het Nederlands is een vereiste voor integratie.