JavaScript is required for this website to work.
Politiek

Jongeren in de politiek: Filip Brusselmans, vlaamsbelangjongere

David Geens30/4/2020
Filip Brusselmans, voorzitter van de vlaamsbelangjongeren

Filip Brusselmans, voorzitter van de vlaamsbelangjongeren

foto © Filip Brusselmans

Deze podcast van Doorbraak Radio is deel van de reeks “Jongeren in de politiek”. Onze gast deze week is Filip Brusselmans, de nieuwe voorzitter van de vlaamsbelangjongeren.

Deze podcast van Doorbraak Radio is deel van de reeks “Jongeren in de politiek” waarin David Geens praat met de voorzitters van de jongerenafdelingen van politieke partijen. Hij peilt naar hun persoonlijke motivatie en standpunten maar wil ook weten of jongeren een rol van belang kunnen spelen in de politiek.

Onze gast deze week is Filip Brusselmans, nog maar pas via een digitale stemming verkozen als nieuwe voorzitter van de vlaamsbelangjongeren. Brusselmans’ achtergrond ligt bij het KVHV, het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond. Zijn politieke interesse werd al eerder op vijftienjarige leeftijd gewekt door boeken te lezen.

Zijn keuze voor het Vlaams Belang heeft in de eerste plaats te maken met hun rechtlijnigheid. In zijn studententijd werkte Brusselmans in een kroeg en kwam zo met alle lagen van de bevolking in contact. Zo leerde hij wat er leefde en welke partij volgens hem het best antwoord gaf op die uitdagingen.

Hij rekent er op dat het Vlaams Belang tegenwoordig aantrekkelijker is bij jongeren dan ooit tevoren. De diabolisering van het VB is niet meer wat het was en Brusselmans beschouwt het als één van zijn grootste uitdagingen om de misverstanden rond zijn partij weg te nemen bij jongeren.

Beluister ons gesprek met Filip Brusselmans en luister zeker ook naar de andere podcasts in deze reeks. Alle jongerenvoorzitters werden uitgenodigd maar sommigen hebben de uitnodiging nadrukkelijk afgeslagen.


Beluister ook onze andere podcasts:

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Commentaren en reacties