fbpx


Fictie

Niets is verzonnen in ‘De vrouw met de gouden arm’
De vrouw met de gouden arm van Filip Huysegems is een goed geschreven roman, met een onverwacht en verrassend einde en vooral een grote dosis humor.

Onze maatschappij

Het is een verhaal van deze tijd, met aan de ene kant overtuigde dolgedraaide wokies die enkel politiek-correcte woorden gebruiken, zichzelf zien als tandwielen in het radarwerk van de onvermijdelijke revolutie en geloven dat in een immorele maatschappij de democratie irrelevant wordt.

Daartegenover staan blinde gelovers in gekke complottheorieën, gaande van een geperverteerde staat tot vliegtuigen die ons vergiftigen via chemtrails en mysterieuze ontvoerders van katten in witte auto’s. Allen zijn ze heel erg zeker van hun eigen gelijk. Het zijn redeloze radicalen die steeds radicaler worden en al wie anders denkt dan zij de brandstapel willen opsturen. Huysegems tekent twee tegen elkaar staande groepen die steeds meer op elkaar lijken, les extrèmes se touchent: het zijn zelfverklaarde revolutionairen met een missie voor hun eigen grote gelijk.

Niets is verzonnen in De Vrouw met de gouden arm, tenzij dan zijn verhaal zelf, maar heel veel van wat de personages vertellen is gebaseerd op echte citaten die de auteur gewoon vond in artikels of interviews. Luckas Vander Taelen voerde een gesprek over het boek met auteur Filip Huysegems.

Luister ook naar onze andere boekencasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Luckas Vander Taelen

Luckas Vander Taelen (1958) werkte als tv-regisseur, en was voor Groen schepen, Vlaams en Europees Parlementslid en senator.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.