JavaScript is required for this website to work.
Buitenland

Trump spande niet samen met Poetin, FBI wist dat

Donald Trump (links) en Ron DeSantis (rechts).

Donald Trump (links) en Ron DeSantis (rechts).

Kon de Heilige Geest op Pinksteren de geest verlichten van onze VS-analisten? Het kwam alvast tot een weddenschap…

Kon de Heilige Geest op Pinksteren de geest verlichten van onze VS-analisten? Het kwam alvast tot een weddenschap, wint Trump of wint DeSantis de nominatie van de Republikeinse Partij voor de volgende verkiezingen?

Maar eer we daar komen, bespreken David Neyskens en Roan Asselman de gevolgen van het ‘Durham Rapport’. Daarin wordt Trump vrijgepleit van samenwerking met de Russen. Erger nog, de FBI wist al voor het onderzoek echt begon dat het een campagnetruc was van de Democraten. Welke gevolgen heeft dat voor het geloof in de instituties? En geeft dat geen argument aan Trump, dat ook die andere processen tegen hem opgezet spel zijn?

Kandidaat

Ron DeSantis is nu officieel kandidaat om de Republikeinse kandidaat te worden. Maar zo zijn er nog wel wat anderen… Wat zeggen de peilingen over zijn kansen en vooral, waarvoor wedden we dat hij het toch (niet) haalt?

De Verenigde Staten zijn één van de twee landen in de wereld waar het parlement toestemming moet geven aan de regering om meer schulden te maken. In het geval van de VS, nog veel meer. Ze schoppen het blikje twee jaar verder volgens onze analisten. Een Belgisch compromis in Washington.

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.

Commentaren en reacties