fbpx


Buitenland

Trump spande niet samen met Poetin, FBI wist dat
Kon de Heilige Geest op Pinksteren de geest verlichten van onze VS-analisten? Het kwam alvast tot een weddenschap, wint Trump of wint DeSantis de nominatie van de Republikeinse Partij voor de volgende verkiezingen?

Maar eer we daar komen, bespreken David Neyskens en Roan Asselman de gevolgen van het ‘Durham Rapport’. Daarin wordt Trump vrijgepleit van samenwerking met de Russen. Erger nog, de FBI wist al voor het onderzoek echt begon dat het een campagnetruc was van de Democraten. Welke gevolgen heeft dat voor het geloof in de instituties? En geeft dat geen argument aan Trump, dat ook die andere processen tegen hem opgezet spel zijn?

Kandidaat

Ron DeSantis is nu officieel kandidaat om de Republikeinse kandidaat te worden. Maar zo zijn er nog wel wat anderen… Wat zeggen de peilingen over zijn kansen en vooral, waarvoor wedden we dat hij het toch (niet) haalt?

De Verenigde Staten zijn één van de twee landen in de wereld waar het parlement toestemming moet geven aan de regering om meer schulden te maken. In het geval van de VS, nog veel meer. Ze schoppen het blikje twee jaar verder volgens onze analisten. Een Belgisch compromis in Washington.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Pieter Bauwens

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier