fbpx


Zonder categorie

Wie valt er nog te vertrouwen…

Titel
Slagzij
Auteur
Jørn Lier Horst en Thomas Enger
Uitgever
A.W. Bruna
ISBN
9789400511392
Onze beoordeling
Aantal bladzijden
319
Prijs
€ 22.99
Koop dit boek op doorbraakboeken.be

Eerder mochten we hier de vorige thriller Rookgordijn van het Noorse auteursduo Jørn Lier Horst (oud-rechercheur) en Thomas Enger (journalist)  bespreken. In hun derde gemeenschappelijke thriller Slagzij (Noors: Slagside) bewijzen ze andermaal hun kunnen. Beiden zijn goed op elkaar ingespeeld.

Interne Zaken

Hun Blix & Ramm-thrillerreeks behaalde al diverse prijzen in Noorwegen en telkens weer hoge oplages. Momenteel verscheen in hun land al een vierde deel in de reeks. Slagzij verscheen oorspronkelijk in 2020.

Inspecteur Sofia Kovic, een gedreven politievrouw, ontdekt een verband tussen verschillende moordzaken tijdens het afgelopen anderhalf jaar in Oslo. Ze probeert haar baas, Alexander Blix, te bereiken voor ze iemand anders bij de politie op de hoogte brengt. Maar voor Blix haar kan terugbellen wordt Kovic vermoord in haar appartement. In het appartement boven haar slaagt Iselin, de dochter van Blix, er maar net in te ontsnappen.

Vier dagen later zitten Blix en misdaadjournaliste Emma Ramm, die Blix redde toen haar vader haar wilde vermoorden, ieder in een afzonderlijke verhoorkamer van Interne Zaken. Blix schoot immers een man neer zonder de procedures te volgen en Emma was getuige van het incident.

Twee delen

In het ziekenhuis vecht Iselin voor haar leven. Blix weet inmiddels niet meer wie hij kan vertrouwen. Hij wordt aangetast door een groeiende onzekerheid: zal Iselin het halen en heeft hij wel de juiste man neergeschoten? En wie valt er onder zijn collega’s nog te vertrouwen?

Het boek bestaat uit twee delen: elk deel bestaat, uit korte, met de nodige vaart geschreven hoofdstukken. In het eerste deel kan de lezer het verhoor door Interne Zaken van afwisselend rechercheur Alexander Blix en journaliste Emma Ramm volgen. Deel twee beschrijft op dezelfde wijze de zoektocht naar de moordenaar van Kovic.

De spanning, ondanks de vertelvorm, blijft op hoog niveau staan zodat de lezer het boek maar moeilijk voor langere tijd kan wegleggen. De karakters van Blix en Ramm worden nog sterker in de verf gezet. Andermaal leverden Horst/Enger een prima thriller af.

Slagzij, door Jørn Lier Horst en Thomas Enger, is te koop bij onze webwinkel.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Pieter Jan Verstraete

Pieter Jan Verstraete is bibliothecaris en biograaf van tientallen kopstukken en militanten uit de geschiedenis van de Vlaamse beweging.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Talk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *