JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Rousseau ontzet uit café in Ninove wegens 4 dronken mannen die ‘boe’ roepen

VerkiezingenPieter Bauwens6/6/2024Leestijd 1 minuut

foto © Instagram

Wat is er gebeurd in Ninove met Conner Rousseau? Het is wereldnieuws in Vlaanderen vandaag. Volgens de Korpschef van Ninove is er … niets gebeurd.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Het stond op de instagrampagina van Conner Rousseau en dus is het groot nieuws: de ex-voorzitter van Vooruit moest naar eigen zeggen vluchten uit een café vanwege een ‘bende’. 

Wim Pieteraerens, korpschef van Politiezone Ninove: ‘Ik kan duidelijk zijn: de politie heeft niet gevraagd om de bijeenkomst af te breken en de politie heeft niet gezegd aan meneer Rousseau dat zijn veiligheid niet gegarandeerd kon worden.’

Wat is er dan gebeurd dat Conner Rousseau zich bedreigd voelde of wie heeft gezegd dat zijn veiligheid niet gegarandeerd kon worden? ‘Vier personen hebben ‘boe’ geroepen aan de deur van het café.’ De politie van Ninove heeft ondertussen camerabeelden opgevraagd en bekeken en probeert nu die personen, die ‘duidelijk te veel gedronken hadden’, te identificeren.

Agente in burger

Maar wat heeft dan gezorgd voor de hele heisa? ‘Er was in het café een vrouwelijke agent van een andere politiezone aanwezig in burger en die heeft alles in gang gezet’.

De korpschef voegt er nog aan toe. ‘Het is zeer jammer dat de politie op die manier in de politieke campagne wordt meegetrokken. Hoe onveilig het hier is, blijkt uit het feit dat Rousseau vanavond terug komt naar hetzelfde café in Ninove.’

Als er vanavond een grote verzoening komt tussen Rousseau met de vier dan lijkt het helemaal een aflevering van FC de Kampioenen.

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.

Commentaren en reacties