fbpx

Paralipomena

Stukjes die ogenschijnlijk nergens mee te maken hebben

Herman is aanwezig

Herman, die dementie heeft, bewijst het: de poëzie is de kunst van het geheugen en de dichter is degene die de herinnering levend houdt.

I Love Budapest

Na decennia terug in Boedapest. Stad, rijk aan traditie, met aristocratisch en communistisch verleden: stad van weerzien met oude vrienden.

Benno Barnard

Bezoek aan mijn darmen

Hoe de Britse democratie Boris Johnson verteert en de darmen van de auteur door camera’s worden doorploegd. Ons lichaam, dat weet wat.

Benno Barnard

Onwrikbare leeftijd

De plotse dood van een oude vriend dwingt de auteur ertoe zich af te vragen wat we werkelijk weten over leven en dood van onze dierbaren.

Poolse reis

De auteur verblijft in het oude Joodse Krakau waar vluchtelingen van een nieuwe oorlog door de coulissen van de Holocaustindustrie zwerven.

Seks en tabak

In de Amerikaanse wereld van zijn zoon wordt de auteur geconfronteerd met de morele dilemma’s van slavernij en verlichte plantagehouders.

Spelende vosjes

Terwijl een storm over het oude continent raast, kauwt de auteur op woorden als ‘vaderland’ en hunkert hij naar zijn afwezige geliefden.

Jezelf opwinden

Terwijl de storm aanzwelt in Europa en Rusland verdiept de auteur zich in de ziel van opgejaagde blikken muizen & verpletterde roodborstjes.

Een zondige drang

Waarin de auteur balanceert tussen het heilige en het rationele: een eindeloze sliding van Erdoğans Istanbul tot Darwins evolutietheorie.

Hey dad

De auteur verliest vrienden aan complotdenken en aan de dood maar vindt troost in de herinneringen aan het verleden en aan een toekomst.

Belgische dagen

Na lange pandemische maanden steekt de schrijver het kanaal over en heeft in België beklijvende ontmoetingen met beklijvende personen.