fbpx

Wim De Smet

Wim De Smet is freelance journalist en was in het verleden actief bij Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.
Steven Arrazola de Oñate

In wat voor een wereld leven wij nu?

We hebben dus nood aan een tegenbeweging die opkomt voor de belangen van de mensen, schrijft Steven Arrazola de Oñate in deze vrije tribune.

Siegfried Bracke

Iets heel lelijks

Waarom mogen uitgerekend universiteitsstudenten niet blootgesteld worden aan allerlei meningen, vraagt Siegried Bracke zich af.

Siegfried Bracke

11 juli, in 1302 woorden

11 juli gaat niet over gulden sporen of foute vlaggen. Wel over welvaart en welzijn, en over kansen die we niet mogen laten liggen.

Theo Francken

De wraak van Polo en Lulu

Theo Francken, defensiespecialist van de N-VA, stelt zich vragen bij het ‘onsluitbaar’ maken van de legerkazerne van Doornik.

Pascal D'hondt

Hoe problematisch is kernafval?

Kernenergie wordt in een slecht daglicht geplaatst, door zowel de politiek als groene drukkingsgroepen. Onterecht, zo meent Pascal D’hondt.

Freddy Sartor

Van King Elvis tot monstre sacre JLT

The King geportretteerd en een kort in memoriam van een monstre sacre van de Franse film terwijl het filmfestival van Brussel (BRIFF) dezer dagen une grande dame uit de Franse film en een diva van de Europese film verwelkomt.
Elvis
Niet voor het eerst wordt een rockstar opnieuw tot leven gewekt in een zogenaamde biopic. Jim Morisson (The Doors), Freddie Mercury (Bohemian …

Siegfried Bracke

Reistip voor wie nergens moet zijn

Vandaag wordt er gestaakt bij het spoor. Heel het raderwerk staat stil als le cheminot dat wil, schrijft Siegfried Bracke in zijn wekelijkse column.

Siegfried Bracke

Ongehoorde gedachten

Een romancier, een journalist en een liberale Senaatsvoorzitter mochten in De Afspraak hun oordeel vellen over de Ultima’s publieksprijs.

Frans Crols

Kanonnen, boter en economie

De budgetten voor wapens stijgen. Is die extra uitgave voor defensie nadelig voor de economische ontwikkeling? Niet altijd, zo blijkt.

Siegfried Bracke

Schijnvertoning met kevers

Voortaan leveren we ‘duiding’ bij alle mensen waarvan we niet willen dat onze kinderen er kennis mee maken, schrijft Siegfried Bracke.

Siegfried Bracke

Vijgen na Pasen

‘Had de hele wereld maar les gehad van Etienne Vermeersch’, stelt Siegfried Bracke in zijn paascolumn.