JavaScript is required for this website to work.

50 leugens in de wereldgeschiedenis

Boekenteam14/4/2023Leestijd 1 minuut

Hoe hebben leugens onze geschiedenis beïnvloed? Historicus Natasha Tidd neemt ons mee naar het verleden.

De wereldgeschiedenis zoals die ons al jaren aangeleerd wordt, staat bol van onwaarheden en foute informatie. Dat is de stelling die historica Natasha Tidd onweerlegbaar aantoont in haar recent boek Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens.

De wereld is bedekt met een web van bedrog.De leugens afpellen is de missie van Tidd, schrijft onze medewerker Frans Crols in zijn recensie Leugens walsen om de wereld, elders op Doorbraak. ‘Manipulatie van de waarheid voor politiek effect, met de medewerking van chroniqueurs en publiek.’ Het boek is een staalboek van 50 onwaarheden en meteen erg nuttig voor de werkelijheidszin.

Nieuw perspectief

Met Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens krijgt de nieuwsgierige lezer immers een nieuw perspectief op ‘onze’ geschiedenis. Van de verhullingen die leidden tot de ramp in Tsjernobyl en Julius Caesars bedrieglijke pr-machine tot vervalsingen die eeuwenlange conflicten en overheersing veroorzaakten: geen leugen blijft onbesproken. De waarheid blijkt vaak merkwaardiger dan de leugen zelf.

Tidd onderzoekt in haar boek en ook op haar website www.fyeahhistory.com hoe fictie in feit kan veranderen en hoe historische leugens ons leven nog steeds kunnen beïnvloeden. De 362 bladzijden doen pijn, aldus onze recensent… maar tegelijk opent het de ogen van de argeloze lezer.

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens van Natasha Tidd is deze week ons boek van de week: verkrijgbaar in onze webwinkel tegen een tijdelijke voordeelprijs.

Bestel hier uw exemplaar

Wekelijks biedt het Boekenteam een exclusieve ‘lees’ aanbieding, terug te vinden in de Doorbraak boekenwinkel én in Boeken.cafe. Veel leesplezier!

Commentaren en reacties