fbpx


De unieke Waalse bodemloze put
Vlaanderen betaalt. Wetenschappelijke studies van onafhankelijke academici en kenniscentra komen altijd opnieuw tot deze vaststelling. Het was ook de vaststelling van Juul Hannes in het recent heruitgegeven Vlaanderen betaalt — de mythe van de omgekeerde transfers. Het is ook de conclusie van Barbara Pas en Lode Vereeck in een nieuw boek, Bodemloos.

Jaar na jaar

Wat wij Vlamingen wegschenken aan onze Waalse buren loopt op tot een jaarlijks bedrag van zomaar even twaalf miljard euro. Dat komt neer op 4.350 euro per werkende Vlaming. Niet eenmalig, maar decennialang, jaar na jaar. Vanaf wanneer noem je dit soort ‘solidariteit’ georganiseerde diefstal?

Deze politieke analyse van Barbara Pas en Lode Vereeck baseert zich op de belangrijkste veertig studies van de afgelopen veertig jaar en kunt u lezen in het zonet verschenen boek Bodemloos.
De eindeloze transfers zijn te wijten aan een ouderwets industrieel beleid in Wallonië, een niet-activerend arbeidsmarktbeleid en ondermaats onderwijs.
Wat zou er gebeuren wanneer deze transfers stoppen en Vlaanderen dat geld zelf zou mogen beheren? Welke maatschappelijke noden zouden ermee aangepakt kunnen worden?

En ten slotte: zou het einde van de transfers kunnen zorgen voor een Waalse economische renaissance of blijft het hangmatsocialisme verder woekeren?

 

Boekpresentatie

Verneem meer over de analyse en de oplossingen tijdens de boekvoorstelling van Bodemloos van Barbara Pas en Lode Vereeck:

 

Oost-Vlaanderen14 september — De Wiek (Dendermondebaan 8, 9240 Zele)
Inschrijven

Antwerpen15 september — Blue Point (Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem [buiten LEZ])
Inschrijven

Limburg21 september — Corda Campus (Kempische Steenweg 293/16, 3500 Hasselt)
Inschrijven

Vlaams-Brabant26 september — De Montil (Moortelstraat 8, 1790 Affligem)
Inschrijven

West-Vlaanderen27 september — Van der Valk (Kapellestraat 146, 8020 Oostkamp)
Inschrijven

De boekvoorstelling vindt telkens plaats van 20 uur tot 21 uur. Nadien volgt een receptie, waar u ter plekke het boek kan laten signeren door de auteurs.

Plaatsen zijn beperkt, inschrijven is aangewezen.

Bodemloos is een Doorbraak uitgave en te bestellen in onze webwinkel.

Bestel hier uw exemplaar

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Boekenteam

Wekelijks biedt het Boekenteam een exclusieve ‘lees’ aanbieding, terug te vinden in de Doorbraak boekenwinkel én in Boeken.cafe. Veel leesplezier!

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.