JavaScript is required for this website to work.

Een boek als een feest: de memoires van Abel Sikkink

Boekenteam30/12/2022Leestijd 1 minuut

Een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika.

Als uitsmijter van het jaar, een boek van de week dat een waar feestboek is. Een feest om te lezen, een boek dat je niet kan wegleggen en meteen wil uitlezen.

Phoenix is het eerste deel van een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten, over het leven van Abel Sikkink die in 1847 als achtjarige met zijn ouders naar Amerika trekt. Landverhuizers heette dat toen nog, op zoek naar het geluk. We zijn verleid door de duivel van de hoop en we gaan ons ongeluk tegemoet. Alleen weten we dat nog niet.

Avonturenroman

Het is een zinderende avonturenroman, een schelmenroman, een ontdekkingsreis: de nieuwe wereld bekeken door de ogen van een kleine jongen, die later naar New York trekt. Het is dan de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en Abel wil oorlogsverslaggever worden. Hij ontmoet krantentycoon Gordon Bennett van The New York Herald, dichter Walt Whitman, actrice Ada Clare en de abolitionist John Brown.

Dat maakt dat hij zoveel te vertellen heeft, gekaderd tegen een achtergrond van de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw. En dat hij tegelijk geobsedeerd blijft zoeken naar de verantwoordelijken voor de ondergang van zijn familie.Weemoed: ik kende het gevoel eerder dan het woord. Abel Sikkink is getuige van grote gebeurtenissen en verschrikkingen, hij heeft personen die al lang de status van legende hebben verworven, gekend als mens. “Ik heb met ze gesproken voor het zicht op wie ze echt waren door hun roem in nevelen werd gehuld.”

Bert Wagendorp, journalist, columnist en auteur, levert met Phoenix, De memoires van Abel Sikkink zijn magnum opus af. Het tweede deel werd aangekondigd voor maart 2023.

U vindt dit boek in onze Doorbraak-webwinkel tegen een cadeauvoordeelprijsje.
Wedden dat u het niet kan wegleggen en het in een keer wil uitlezen?

Bestel hier uw exemplaar

 

Wekelijks biedt het Boekenteam een exclusieve ‘lees’ aanbieding, terug te vinden in de Doorbraak boekenwinkel én in Boeken.cafe. Veel leesplezier!

Commentaren en reacties