JavaScript is required for this website to work.

Koningen zijn ook maar mensen

Herre Daelemans1/9/2023Leestijd 1 minuut

foto © Herre

De geschiedenis van ons vorstenhuis gaat niet alleen over politiek, maar ook over liefdesperikelen, familieruzies, zelfopoffering, ambitie…

Volgende week wordt de eerste aflevering uitgezonden van Onze koningen, het nieuwe tv-programma van Arnout Hauben. Dan verschijnt ook het boek dat bij de reeks hoort dat Arnout samen met Katrien De Groef schreef.

Koningen spreken vaak tot de verbeelding van gewone stervelingen en spelen vaak een rol in de geschiedenisboeken. Ook rond de Belgische koningen van vroeger en nu hangt een sluier van mysterie. Televisiemaker Arnout Hauben — maker van de bejubelde en bekroonde vierdelige serie ‘Ten Oorlog’ — stelt zich de vragen waarop de lezer graag antwoorden krijgt.

Archieven

Hoe stonden onze koningen in het echte leven? Hoe groeiden ze op en met welke ideeën? Wat waren hun grote en kleine teleurstellingen, hoe stonden ze tegenover het keurslijf van een koningschap, wat vonden ze zelf van hun koninkrijk? Hauben dook niet alleen in de archieven maar bezocht kastelen en domeinen en zocht bevoorrechte getuigen op. Hij vond verhalen over het koningshuis die nooit eerder verteld werden.

Koningen zijn ook maar mensen, met hun deugden en gebreken. De geschiedenis van ons vorstenhuis gaat niet alleen over politiek, maar ook over liefdesperikelen, familieruzies, zelfopoffering, ambitie, …

Onze koningen werd een boek vol bijzondere verhalen, getuigenissen en nooit eerder gepubliceerde foto’s;
Deze week ons boek van de week, verkrijgbaar in onze webwinkel op boeken.cafe.

Bestel hier uw exemplaar tegen een tijdelijke voordeelprijs: beschikbaar vanaf 4 september.

Opgeleid in de beste tradities van de Frankfurter Schule en aanverwanten, voorbestemd voor een journalistieke boerenstiel. Eieren voor zijn geld, echter.

Commentaren en reacties