JavaScript is required for this website to work.

Promotie – Ouroboros

Wannes Bok21/11/2023Leestijd 1 minuut
Homeros (links) en diens opvolger Paul Claes (rechts).

Homeros (links) en diens opvolger Paul Claes (rechts).

foto © RV

Paul Claes’ roman bezit boventijdelijke klasse en is daarom ons boek van de week, uiteraard verkrijgbaar tegen een voordeelprijs.

Paul Claes brengt ter ere van zijn tachtigste verjaardag zijn twaalfde roman uit. En wat voor een: Ouroboros is het onverwachte en magistrale vervolg op de wereldberoemde Odyssee van Homeros, geschreven in hexameters. 

Van essays, poëzie, pastiches en vertalingen tot bloemlezingen en zelfs een woordenboek. Claes’ oeuvre is haast niet niet te vatten. Ook van romans kan hij niet genoeg krijgen. Hij schreef er de voorbije jaren liefst elf, waardoor hij uitgroeide tot vaste waarde in de literaire wereld.

Krachttoer

Met zijn twaalfde roman Ouroboros laat Claes zien dat zijn trukendoos nog niet leeg is. Hij goochelt met hexameters alsof het dagelijkse kost is en slaagt erin een hedendaags vervolg op een stokoud verhaal op de wereld te zetten.

‘Hij laat al van bij het begin uitschijnen dat hij deze keer een krachttoer wil uithalen door het verhaal niet rechtlijnig te laten verlopen, maar circulair’, schrijft onze recensent vol lof. Claes schuift dus alle mogelijke personages in elkaar om zo het oerverhaal uit onze westerse beschaving te vertellen.

Een ding is zeker: deze twaalfde roman van Paul Claes bezit de boventijdelijke klasse van de wereldliteratuur en is meer dan ooit toe aan een grote literaire prijs.

Ouroboros is ons boek van de week, tijdelijk verkrijgbaar tegen een voordeelprijs in ons Doorbraak Boekencafé.

Bestel hier uw exemplaar

Wannes is eindredacteur en journalist. Hij werkt sinds 2021 mee aan Doorbraak.

Commentaren en reacties