Onderzoekscommissie
Even Snel
Het Vlaams Parlement richtte voorbije week een commissie op. Over rusthuizen? Neen, om wantoestanden te onderzoeken die een halve eeuw geleden plaatsvonden. Mooi, maar wie ververst nu die pamper?
Aangeboden door de abonnees van Doorbraak
Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.
Ik neem ook een abonnementWij berichtten gisteren over de behandeling van het zogenaamde rusthuisschandaal in het Vlaams Parlement. Minister Vandeurzen beloofde weliswaar nieuwe onderzoeken maar de stier wordt toch niet echt bij de horens gevat.
Dat wil niet zeggen dat het Vlaams Parlement werkloos blijft. Diezelfde dag besliste dat Parlement tot de oprichting van een onderzoekscommissie. Aha, denk u, de zaak wordt dan toch serieus aangepakt? Even dimmen, het gaat niet over de wantoestanden die vandaag heersen in sommige rusthuizen maar over geweld in jeugdinstellingen, niet nu maar dertig tot vijftig jaar geleden. Daarmee is meteen aangegeven wat de prioriteiten zijn van onze Vlaamse parlementsleden.
Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat er onrechtstreeks toch iets gedaan wordt voor de bejaarden. Als er geweld werd gepleegd in jeugdinstellingen dertig tot vijftig jaar geleden, dan zal dat ook daarvoor wel het geval zijn geweest. Wie waren dus de slachtoffers van dat geweld? Juist, dezelfde mensen die nu in sommige bejaardenhuizen op een nieuwe pamper wachten omdat degene die ze dragen nog maar half gevuld is.
We onderzoeken nu eindelijk de mistoestanden die hier heersten een halve eeuw geleden. We rekenen er wel op dat er binnen vijftig jaar een parlementaire commissie in het leven wordt roepen die gaat over de situatie in de bejaardenhuizen van vandaag.
<Een goed artikel? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>
De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.
Actief in vastgoed? Dan hebben we goed nieuws. Doorbaak maakt een vastgoedbijlage bij het Doorbraak Magazine.
Vandaag 1632: Baruch Spinoza geboren, belangrijk filosoof, maar vooral verketterd door kerk en staat
Baruch Spinoza houdt vast aan zijn ideeën, ook al komt hem dat op verbanning uit de joodse gemeenschap, een plek op de Index en een Nederlands publicatieverbod te staan.