JavaScript is required for this website to work.
Buitenland

Geen smoking gun, maar smoking mitraillette bij impeachment Biden

Pieter Bauwens16/12/2023
Donald Trump.

Donald Trump.

Is Trump een groter gevaar voor de democratie dan Biden? Kiezen de Amerikanen omwille van hun brood of van de persvrijheid? Je hoort het deze week in onze VS-podcast.

De VS kregen deze week een rechtbankdrama en een écht drama te verwerken. David Neyskens en Roan Asselman vertellen er in onze VS-podcast alles over.

Is Donald Trump immuun voor vervolging voor wat hij deed als president? Die vraag ligt voor bij de Supreme Court in de VS. Op die manier voorkomen de rechters een opvolging van rechtszaken van Trump om zijn proces op de lange baan te schuiven. Maar is hij immuun? Normaal niet, maar je weet maar nooit.

Het lijkt een gewoonte te worden in de politiek van de VS: de afzetting of ‘impeachment’ van de zittende president stemmen. President Joe Biden ontsnapt er niet aan. Maar is het terecht? Hoe zit dat? Is Biden corrupt?

Terwijl Trump steeds meer voorsprong lijkt te nemen in de peilingen voor de kandidaten van de Republikeinse partij, debatteren zijn tegenkandidaten onderling. Daarbij blijken er twee elkaar te haten, met een goede reden.

In het David-Neyskensdatacentrum zijn er peilingen van de ‘swing states’, naar de populariteit van de president en of de Amerikaan beter werd van zijn beleid of niet. Boord of persvrijheid… Wat kies je?

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.

Commentaren en reacties