JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Voka via Doorbraak – 5 VOOR 12: investeer in preventieve gezondheidszorg

Wannes Bok1/11/2023

foto © Voka

In deze aflevering komt het thema gezondheidszorg aan bod. Aan het woord is Daan Aeyels, adviseur welzijn en gezondheid bij Voka.

In de podcast 5 minuten voor 12 lanceert Voka voorstellen die de samenleving en de economie vooruithelpen. In deze aflevering komt het thema gezondheidszorg aan bod. Aan het woord is Daan Aeyels, adviseur welzijn en gezondheid bij het Voka Kennis- en Lobbycentrum.

Podcast 5’vr12: 1 miljard euro voor preventieve gezondheidszorg 

Wat wil elke werkgever? Dat zijn medewerkers kúnnen werken. Fysiek en mentaal in staat zijn om te werken. Gezondheid is de basisvoorwaarde voor een goed werkende economie. Investeringen in preventie betalen zichzelf terug. 

Nooit hadden we meer langdurig zieken dan vandaag en de verwachtingen zijn dat dat aantal verder blijft toenemen. Twee grote groepen zieken trekken de aandacht: mentale aandoeningen en orthopedische aandoeningen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor meer dan tweederde van de langdurig zieken. We moeten meer dan ooit inzetten op preventie, op het voorkomen dat mensen ziek worden, uitvallen en ongelukkig worden.

Wannes is eindredacteur en journalist. Hij werkt sinds 2021 mee aan Doorbraak.

Meer van Wannes Bok

‘Veilig en welvarend achter de dijken!’ Met die gedachte besloot wetenschapsjournalist Arnout Jaspers zijn boek ‘De klimaatoptimist’ te schrijven. Het werk is ons boek van de week.

Commentaren en reacties