JavaScript is required for this website to work.

Wilms zoekt raad: landbouwer Bart Dickens strijdt voor toekomst landbouwsector

Wim Wilms27/5/2023
Bart Dickens (links) en zijn vrouw Isabel Proost (rechts).

Bart Dickens (links) en zijn vrouw Isabel Proost (rechts).

Wim is weer op zoek naar raad. Deze keer zijn Bart Dickens en zijn vrouw Isabel Proost te gast, een landbouwerskoppel uit Arendonk.

Bart Dickens en zijn vrouw Isabel Proost vormen samen een landbouwers- én powerkoppel uit Arendonk. Bart is de oprichter van ‘Farmers Defence Force‘, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van boeren. En dat blijkt vandaag belangrijker dan ooit…
Landbouwer Bart Dickens is de manier waarop de overheid omgaat met de landbouwsector meer dan beu, en wil actie ondernemen. De ‘Farmers Defence Force’ was daarom van plan om tekst en uitleg te vragen aan minister voor Landbouw Zuhal Demir (N-VZ), wanneer zij haar ronde zou doen in Arendonk. ‘Zou’, want om veiligheidsredenen werd die tour gecanceld, tot grote onvrede van Bart en co.
Volgens Bart is maar liefst 80 procent van Demirs kabinetsmedewerkers lid van milieu-organisatie Natuurpunt, iets wat de landbouw niet ten goede komt. De fervente landbouwer kent maar één missie: zijn passie redden, samen met zijn vrouw Isabel Proost. Zij is trouwens penningmeester van de organisatie die Bart oprichtte. Heeft de politiek nood aan meer boerenverstand? Volgens Bart en zijn vrouw alvast wel…

Wim Wilms is gefascineerd door mensen, muziek en sport. Hij doet niets liever dan met mensen praten over muziek sport, wetenschap en uiteraard maatschappelijke thema's. Hij is radiopresentator bij Radio benelux, waar hij al meer dan 1000 mensen van allerlei pluimage en ideeën interviewde.

Commentaren en reacties