JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Smeergeld voor de horeca: failliet van een strategie

Heropen de horeca en investeer in begeleidende maatregelen

Filip Michiels13/4/2021Leestijd 6 minuten
De derde golf die we nu doormaken, bewijst meteen ook dat de horeca eind vorig
jaar ten onrechte als grote besmettingsmotor is weggezet. We zijn intussen
immers al zes maanden dicht. Zou het, in het licht daarvan, dan geen beter idee
zijn om de horeca volledig te heropenen?

De derde golf die we nu doormaken, bewijst meteen ook dat de horeca eind vorig jaar ten onrechte als grote besmettingsmotor is weggezet. We zijn intussen immers al zes maanden dicht. Zou het, in het licht daarvan, dan geen beter idee zijn om de horeca volledig te heropenen?

foto © Unsplash / Andrew Seaman

De overheid legde het voorbije jaar ruim 1,5 miljard euro op tafel om de horeca te ondersteunen. Die strategie botst nu op haar grenzen.

Filip Michiels is zelfstandig journalist/auteur en schrijft voor diverse Belgische kranten, weekbladen en websites. Hij won tweemaal de Citi Persprijs voor economische journalistiek en was eenmaal genomineerd voor de Belfius Persprijs. In 2022 publiceerde hij de biografie van Bessel Kok: "Chaos & Charisma".

Commentaren en reacties