Kritische documentaire over klimaatbeleid vrijgegeven
De affiche van de documentaire The Uncertainty Has Settled van Marijn Poels
foto © Marijn Poels
The Uncertainty Has Settled, de documentaire die nogal kritisch is voor het globale groene energiebeleid is nu (hier) gratis te bekijken.
Aangeboden door de abonnees van Doorbraak
Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.
Ik neem ook een abonnementDe Nederlandse documentairemaker Marijn Poels maakte in negen jaar vijftig documentaires voor verschillende tv-zenders. Tot hij besloot helemaal zelf, met eigen middelen een klimaatdocumentaire te maken. Dat werd The Uncertainty Has Settled (2017), een documentaire over de gevolgen van de klimaatpolitiek, inclusief interviews met klimaatcritici. Ondanks de kritiek die Marijn Poels daarop kreeg, won de film verschillende onderscheidingen op filmfestivals in Berlijn, Los Angeles en Parijs. Nu hij uit de kosten is heeft de Nederlandse documentairemaker beslist om de documentaire vrij te geven. Iedereen kan ze vanaf nu op het net bekijken.
The Uncertainty Has Settled duurt 90 minuten en vertelt het verhaal hoe globalisatie en klimaatpolitiek zorgt voor grote veranderingen. Zo worden boeren energieleveranciers.
Wetenschappelijk is de klimaatverandering onbetwistbaar een zaak van wereldpolitiek geworden. De groene ideologie roept voor Poels vragen op: maken we de juiste keuzes? Veel kijkplezier.
Marijn Poels maakte ondertussen een vervolg op zijn documentaire, Paradogma. Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat in Paradogma op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht. We geven u graag de trailer mee. Meer info op de website van de documentaire.
Categorieën |
---|
Personen |
---|
Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.
We konden de voorbije week kennismaken met de PS-staat in al zijn glorie: failliete Waalse steden, cliëntelisme en uitdeelpolitiek in Anderlecht.
Vandaag 1632: Baruch Spinoza geboren, belangrijk filosoof, maar vooral verketterd door kerk en staat
Baruch Spinoza houdt vast aan zijn ideeën, ook al komt hem dat op verbanning uit de joodse gemeenschap, een plek op de Index en een Nederlands publicatieverbod te staan.