Was Tom Lanoye’s column rancuneus of juist goed bedoeld?
Half Nederland stond vorige week op zijn kop naar aanleiding van een superkritische column van Tom Lanoye.
Half Nederland stond vorige week op zijn kop naar aanleiding van een superkritische column van Tom Lanoye.
Cultuurverschillen werken door in de manier waarop landen omgaan met de coronacrisis omgaan. Kijk maar naar Nederland en België.
‘Poepbacterie’ leidde niet tot misverstanden in Vlaanderen. Gebruiken Vlamingen vaker Noord-Nederlandse woorden door nieuwe media?
Het geruzie bij Air France-KLM is als België: overlegcultuur versus niets ontziende vakbonden die de boel liever kapot staken. Geld transfers van winstgevend KLM naar armlastig Air France. Zakelijke rationaliteit versus chauvinistische emotie.
Hoogste tijd voor een brief aan Joël De Ceulaer omdat hij en zijn krant De Morgen journalistiek gezien zowel in woord als in beeld behoorlijk over de schreef zijn gegaan inzake Gwendolyn Rutten.
De gele hesjes bij ons zijn de deplorables van de VS. Vooral de linkse elite is van deze vaak hard werkende witte mannen en vrouwen vervreemd.
Dat het Nederlandse onderwijs kwalitatief onderdoet voor het Vlaamse onderwijs is een mythe. De kinderopvang is wel beter in Vlaanderen.
Veel Belgen grinniken om de afwezigheid van Oranje afwezig op het WK2018. Wanneer maken we eens komaf met onze wederzijdse vooroordelen?
Belgische en Franse vakbonden houden niet van polderen maar gaan eerst staken en dan pas onderhandelen. Ze kiezen veel eerder voor het conflictmodel dan voor een consensusmodel. Ze zouden zich beter heruitvinden.
Mies Bouwman en Johan Anthierens zullen in Vlaanderen herinnerd worden van het toenmalige BRT-programma Noord-Zuid. Op een onheuse manier vielen ze vader Abraham, alias Pierre Kartner aan. Niet bepaald een hoogtepunt in haar carrière.
Vanuit strategisch oogpunt was de communicatieaanpak van Carrefour best wel goed, maar gebrekkig uitgevoerd.
Onlangs trad in Nederland Lilian Marijnissen in de politieke voetsporen van haar vader Jan Marijnissen, maar dat is in Nederland uitzonderlijk waar je zelden met politieke dynastieën te maken hebt zoals in België.
Waarom is België zo veel kritischer ten overstaan van Israël dan Nederland? Volgens Evert Van Wijk speel WO II daarin een rol.
Nederlandse media smullen maar al te graag van Belgische absurditeiten. Maar ook die zijn vaak vanuit de cultuurverschillen te verklaren.
Op vlak van humor zijn de cultuurverschillen tussen België en Nederland klein. Nederlandse humor is confronterender, Vlaamse seksistischer.
Hoe de crisiscommunicatiespecialisten van Whyte ook een crisis over zich afriepen. Een gratis lesje communicatie-advies.
Als Vlamingen en Nederlanders in elkaars landen gaan werken dan is de bedrijfscultuur op de werkvloer behoorlijk anders.
Cultuurverschillen tussen België en Nederland gaan ook over praktische dingen, zoals een QWERTY- of een AZERTY-toetsenbord. Hierdoor liep de registratie van bezoekers tijdens de eerste editie van de Belgian Boatshow in Breskens in het honderd.
De fusie tussen Ahold en Delhaize dreigt mis te lopen door de destructieve houding van de Belgische vakbonden.
Een Vlaams-Nederlandse confederatie zou zowel Vlamingen als Nederlanders ongelukkig maken,de verschillen tussen de twee zijn te groot.
Links(e medi)a misbruiken de uit de hand gelopen demonstratie in Charlottesville om de vrijheid van meningsuiting van andersdenkenden onmogelijk te maken.
Redacties zouden hun journalisten beter rouleren want dit leidt tot minder vriendjespolitiek en meer pluriforme berichtgeving.
Is het uit conservatisme, of is het gewoon onhandig van De Standaard-hoofdredacteur om niet de dialoog met Bart De Wever aan te gaan? Het lijkt erop dat traditionele media het niet meer goed snappen.
Evert van Wijk stelt zich de vraag waarom de Vlamingen het hebben toegelaten dat de repressie na de Tweede Wereldoorlog in Vlaanderen harder heeft kunnen toeslaan dan in Nederland.
De cultuurproblemen die Air France-KLM dreigen te nekken komen eveneens veelvuldig voor bij Belgisch-Nederlandse bedrijven.
Het imago van Brussel, dat zich graag als Europese hoofdstad afficheert, is in anderhalf jaar als een ballon uit elkaar gespetterd.
Te pas en te onpas worden Bekende Nederlanders (BN-ers) en Bekende Vlamingen (BV-ers) opgevoerd.
Geen Groot Dictee meer op de Nederlandse en Vlaamse televisie, en dat vindt Evert van Wijk niet erg.
Nederland heeft de kwantiteit, in België moet je zijn voor de kwaliteit. Het cliché blijft overeind.
Aan hun koningen te zien, kloppen de clichés over Nederlanders en Belgen niet.