fbpx

Mohamed Talhaoui

Doorbraak is racistisch

Mohamed Talhaoui stelt dat de redactionele lijn van Doorbraak.be racistisch is en legt uit waarom hij dat vindt.

Terroristen en de VN

Het is hoog tijd dat ook België stopt met de bombardementen in Syrië voor er weer onnodig onschuldige slachtoffers vallen.

tijd dat de Vlaamse kiezer volwassen wordt

Vlaanderen onafhankelijk? Mooi, maar volgens Mohamed Talhaoui zitten alle partijen te zeer verstrengeld met het Belgische systeem, institutioneel en financieel, om er heil van te verwachten.

Stop de hypocrisie over de monarchie

Mohamed Talhaoui staat verstomd als hij vaststelt hoe groot de kloof is tussen de afwijzende reacties van de brede publieke opinie bij de troonsafstand van Albert II en de kritiekloze houding van de politieke klasse. Hij heeft de indruk dat er monden worden gesnoerd.

Stop de hypocrisie rond Brussel!

Als er al vrij over de toekomst van België wordt nagedacht, krijgt het publiek onhaalbare projecten voorgeschoteld. Geef de politiek onbetaald verlof en laat de bevolking voor eens en altijd beslissen.

Het Waterloo van de sp.a

SP.A maakte volgens Mohamed Talhaoui recent twee zware fouten, één op immaterieel en één op materieel vlak. Het zal de partij zwaar worden aangerekend.

De Vlaming als Berber

Past het nieuwe Vlamingen ook een mening te hebben over de toekomst van België. Mohamed Talhaoui, vindt absoluut van wel. Nu worden ze te dikwijls uitsluitend ingezet voor het Belgische status quo. Denken over Vlaamse onafhankelijkheid mag geen taboe zijn.


De auteur, Mohamed Talhaoui, is Master in Governance and Development en van Marokkaans-Berberse afkomst. Hij schrijft deze opinie in eigen naam.