Europese vaccinaanpak gebrekkig
Is von der Leyens aanpak van de vaccinaankoop de reden waarom EU-lidstaten zo veel trager zijn met vaccineren dan Israël, het VK of de VS?
Is von der Leyens aanpak van de vaccinaankoop de reden waarom EU-lidstaten zo veel trager zijn met vaccineren dan Israël, het VK of de VS?
Net voor kerst bereikten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk alsnog een handelsakkoord. Een overzicht van de plus- en minpunten.
Er zijn nog wel wat pijnpunten, maar er lijkt toch wat beweging te komen in de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.
Fouten die de EU bij eerdere Verdragswijzigingen maakte, moeten eindelijk gecorrigeerd: de bureaucratie geschrapt, en veto’s hersteld.
Oeigoeren in China krijgen het hard te verduren. Van moslimlanden komt weinig steun. Wat kan het Westen doen om China te beïnvloeden?
Pieter Cleppe ziet 5 redenen om de Vivaldiregering te bekampen, van de sluiting van kerncentrales tot het uitstellen van fiscale autonomie.
Welke regering, welke staatsvorm en welke beleidsmaatregelen? Pieter Cleppe overloopt de opties na de coronacrisis.
De Belgische politieke crisis sleept zich verder, na de uitspraken van Paul Magnette gisteren. Er is maar één oplossing: een staatshervorming.
Wat zijn de opportuniteit en de uitdagingen voor de EU en het VK van de brexit? Pieter Cleppe brengt ze in kaart.
Een nieuwe crisis in Europa is niet uitgesloten in 2020. Zowel qua migratie, economisch en buitenlandbeleid schuilen er gevaren om de hoek.
De nakende Britse verkiezingen dreigen een tweede, verkapt, brexitreferendum te zijn. De Brits-Ierse grens blijft een struikelblok…
Ursula von der Leyen werd verkozen op een strak ideologisch programma dat weinig goeds belooft voor vrijhandel, brexit, soevereiniteit of gecontroleerde migratie.
Merkel en Juncker voegden ‘insult to injury’. Brexit stond in de sterren geschreven, en weinigen deden inspanningen om het VK in de EU te houden…
Brexit komt er. Hoe dan ook. Welke brexit-deal is echter in ons belang? Pieter Cleppe analyseert.