Linkse ideologische leegte maakt Georges Sorel opnieuw relevant
Georges Sorel toont dat socialisme is wat andere religies óók zijn onder kapitalisme als de dominante productiewijze: opium voor het volk.
Georges Sorel toont dat socialisme is wat andere religies óók zijn onder kapitalisme als de dominante productiewijze: opium voor het volk.
Niet iedereen beseft dat we vandaag een geheel nieuw tijdperk betreden. ‘AI’ neemt het roer in handen en dirigeert onze cultuurproductie.
De olie- en gasreus Shell is waarschijnlijk beter af door zich van de West-Europese klimaatideologie los te maken.
Voor de massa is iets pas aanvaardbaar en verteerbaar als de maatschappelijke condities, waarbinnen iets gepresenteerd wordt, het een aura geven.
Nederlandse weglopende raadsleden maken het debat over de transgenderideologie nodeloos hypergevoelig. En FvD haalt de kastanjes uit het vuur.
Sigrid Kaag (D66) verdedigt persoonlijk de omstreden kinderdichter Pim Lammers. Vanwaar die liefde tussen ‘progressieven’ en kinderliefhebbers?
De meeste mensen hebben geen duidelijke principes of idealen. Hun geesten zitten vol spiegelbeelden van spiegelbeelden en echo’s van echo’s.
Laurens Buijs publiceerde kritisch over ‘non-binairiteit’. Misschien is het tijd voor Buijs om de linkse kerk te verlaten.
Losrakend van onze fysieke leefomgeving zullen we opgaan in digitale identiteiten met bijbehorende levensovertuigingen en gedragscodes.
Steeds worden elites corrupt en verloochenen zij het volk, waarna opstanden en revoluties het leven van burgers weer wat draaglijk moeten maken.
Wetenschappelijke theorieën zijn vooraf door politieke motieven. Dit blijkt wel uit de discussie over pedofiele netwerken in Nederland.
Heeft het volk nog wel het laatste woord in dit land? Deze vraag wordt de kerngedachte van het jaar 2023.
We leven in het tijdperk van ‘trans-‘: een tijdperk dat geen grenzen erkent. Wat zijn de mogelijkheden en bedreigingen van het transhumanisme?
Een blik op Sid’s hoogtepunten van 2022. Het jaar werd getekend door het bemoedigende signaal dat steeds meer mensen genoeg hebben van deugen.
Wij leven in een bijenkorf waarin mensen elkaar zoemend met sociale impressies besprenkelen, in plaats van iets tastbaars te produceren.
Het gevaar bestaat dat de AI de consensus reproduceert en bestaande autoriteiten bekrachtigt.
Machiavelli was een filosoof, die zijn naam wist te geven aan een scala aan politieke duidingen. Welke wijze lessen volgen daaruit?
Deugen maakt meer kapot dan ons lief is. Ook steeds meer allochtonen worden wakker met dit besef. Dat is een goede ontwikkeling.
Al meer allochtonen worden wakker en zien hoe diep linkse ideeën Nederland en België hebben ontwricht. Tijd om hun gesprekken op te tekenen!
Er is een rel rond FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren omdat hij over een – vreedzame – revolutie sprak. Media hebben dit uit verband getrokken.
Een depressie kan zowel uit het materiële als immateriële verval van de maatschappij ontstaan. Therapie op individueel niveau werkt niet.
Door lockdowns en staatsleningen gaat een belangrijk café kapot: de stad verloedert en verpaupert, criminaliteit ligt op de loer.
In de huidige economie zijn er duizenden arme doch keihard werkende kleine zelfstandigen, wiens belangen geen herkenbaar gezicht hebben.
Debatten worden niet gewonnen op inhoud, maar door de sociale positie en het psychische profiel van de spreker te ondermijnen.
Jean-Marie Dedecker biedt geen valse hoop en zegt onbeschaamd en verfrissend waar het op staat. Nederlandse politici kunnen hiervan veel leren!
Het globalisme, de consumptie van technologie, plus de spanningen tussen het Westen en China, leiden ertoe dat werkelijke democratie verdwijnt.
‘Going Galt’ slaat op ons corrupte systeem, waar de goeden onder de kwaden lijden en productiviteit bestraft wordt ten gunste van zieligheid.
In plaats van achter de feiten van de absurde werkelijkheid aan te hollen, zouden we juist dieptebegrip moeten kweken.
Weer klinkt op de Nederlandse tv de oproep om een onwelgevallig politicus te liquideren. De VVD schiep het klimaat waarin dit mag én kan.
Agambens analyse duidt dat de wens om gerust gelaten te worden en zich dus aan de invloed van de staat te onttrekken een politieke keuze is.