Hezbollah en de gespleten Europese tong
Opinie
De Europese Unie zet Hezbollah op de lijst van terroristische organisaties. Een beslissing die niet echt rechtlijnig te noemen is, vindt Lawrence Urbain in een vrije tribune.
Aangeboden door de abonnees van Doorbraak
Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.
Ik neem ook een abonnementVelen onder u genieten dezer dagen van de zomerse temperaturen. Het zij u gegund. Wie dacht dat de politici van de Europese Unie ook op een of ander strand vertoeven, die komt bedrogen uit. De EU draait blijkbaar op volle toeren en buigt zich thans over tal van netelige kwesties. Zo beslisten de Europese buitenlandministers afgelopen week plots om Hezbollah op de lijst van terroristische organisaties te plaatsen. Op zich hebben de dames en heren van de EU natuurlijk overschot van gelijk. Hezbollah is een islamistische groepering die aan de lopende band zelfmoordaanslagen pleegt, jihadisten opleidt en nog meer van dit soort gezellige hand-en-spandiensten verleent.
De Verenigde Staten plaatsten Hezbollah jaren geleden reeds op de lijst van terreurorganisaties. Deze sjiitische jongens en meisjes met de bomgordel rond het lijf haten immers alles wat Westers is en zijn er al jaren op uit om Israël te vernietigen. Nu bent u vast en zeker blij dat ook de Europese Unie het eindelijk eens opneemt voor de Westerse waarden? Helaas, we moeten u teleurstellen. Er is een heel andere verklaring waarom de EU plots beslist heeft om Hezbollah op de terreurlijst te plaatsen. Deze groepering steunt sinds kort namelijk de Syrische president Assad, en zoals u weet is die man de baarlijke duivel. Mensen als Guy Verhofstadt willen al geruime tijd dat de Europese Unie de kannibalistische rebellengroepen financieel en militair gaat steunen in hun strijd tegen de Syrische president.
Wat is dat toch met eurofielen als Verhofstadt en co? Van waar hun haast ziekelijke obsessie voor de moslimwereld? Zijn we soms al vergeten dat de Europese Unie enkele maanden terug 5 miljard euro steun gaf aan de Egyptische president Morsi en zijn moslimbroeders? Volgens de liberaal Koert Debeuf – die zowat iedere week in TerZake mag opdraven als ‘Midden-Oosten kenner’ – was Morsi ‘Een zegen voor de democratie en de Arabische Lente’. Althans, zo schreef hij toch op zijn website. Rare opvattingen aangaande de democratie houdt zo’n Debeuf er op na, me dunkt. En wat die Arabische Lente betreft: het kleinste kind voelde op zijn klompen aan dat de zogenaamde democratische transitie in het Midden-Oosten een grote farce was. Trouwens, een groot deel van het geld dat door de EU op de rekening van de olijke moslimbroeders werd gestort, blijkt ondertussen spoorloos te zijn verdwenen. Overigens spreekt de EU hier met een gespleten tong. Ze heeft namelijk enkel de militaire vleugel van Hezbollah op de terreurlijst geplaatst. Wat nu precies het verschil maakt tussen de militaire en politieke vleugel, dat mag Joost weten.
Misschien wordt het eens tijd dat de Europese Unie alle fundamentalistische moslimgroeperingen op de lijst van terroristische organisaties gaat plaatsen en zich daarnaast eens met haar eigen interne aangelegenheden gaat bemoeien. Want de torenhoge werkeloosheid en schuldenberg in de Europese landen zijn, in tegenstelling tot dat Europees geld voor de moslimbroeders, nog niet verdwenen.
De auteur is master ‘strategische communicatie’ en ‘internationale relaties en diplomatie’
<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>
Tags |
---|
Personen |
---|
Lawrence Urbain (°1990) werkt als economisch adviseur. Hij is Ma.Sc. Internationale Betrekkingen en Diplomatie (Universiteit Antwerpen). In het voorjaar van 2017 publiceerde hij ‘De Chrono-Crisis’, een boek over 10 jaar economische malaise.
5 maanden geleden schreef Lawrence Urbain een waarschuwende opinie. Toen vonden we de tekst te verregaand. Maar als we ‘m vandaag herlezen…
Evolueren we naar een politiek model zoals in een communistische eenpartijstaat? Ontdek het in ‘Ondernemen in Achterland 1.0’.