JavaScript is required for this website to work.
post

Kameraad Yvan

DNA Brusselse burgemeester past beter bij dat van Sovjet-Unie

Johan Van den Driessche4/4/2016Leestijd 2 minuten

Brussels Gewestraadslid Johan Van den Driessche (N-VA) heeft het gehad met de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

We hebben het gehad met Yvan Mayeur. Met een ideologie en aanpak die thuishoort in het Sovjettijdperk lijkt het mij niet wenselijk dat hij een stad als Brussel bestuurt”, aldus Johan Van den Driessche, N-VA-gemeenteraadslid van de stad Brussel en fractievoorzitter in het Brussels Hoofdstedelijk parlement.

Een goede twee jaar is Yvan Mayeur (PS) nu burgemeester van de stad Brussel en velen hebben het gehad met hem, ook binnen zijn eigen partij. De Brusselse N-VA raadt hem aan om te vertrekken. Zijn DNA past beter bij dat van de Sovjet-Unie; dat heeft hij de afgelopen periode meer dan eens aangetoond, in woord en daad.

  • Ook daar was de wil van de burgemeester wet, zelfs als die ingaat tegen een gewestelijk besluit – ondertekend door een  partijgenoot – zoals blijkt uit zijn kritiek op zijn eigen politiekorps dat, naar aanleiding van de betoging op het Beursplein afgelopen weekeinde, dat gewestelijk besluit slechts toepaste.
  • Ook daar was geen cultuur van overleg en transparantie, wat deze burgemeester duidelijk ligt; vraag dat maar aan de bewoners van de centrale lanen, zijn politiekorps, de Brusselse cultuurhuizen, wie betrokken is bij het Eurostadion, de oppositie in de gemeenteraad, …
  • Ook daar kon men burgemeester zijn zonder als burgemeester verkozen te zijn.
  • Ook daar kon de burgemeester zich veel veroorloven zoals naar hartelust beledigen en beschuldigen en de schuld voor wat verkeerd loopt systematisch bij anderen te leggen; vraag dat maar aan zijn politiekorps, de minister van Binnenlandse Zaken, Vilvoorde, Antwerpen, Vlaanderen …
  • Ook daar kon het overheidsinitiatief met ongelijke wapens het privé-initiatief beconcurreren, vraag dat maar aan de uitbaters van  het Koninklijk Circus en de talrijke cultuur- en evenementenhuizen. 
  • Ook daar werd het veiligheidsbeleid ideologisch bepaald, zoals uit zijn reactie blijkt n.a.v. de recente beursbetogingen.
  • Ook daar werden de rechten van bepaalde gemeenschappen geschonden, zoals blijkt uit een eentalig franstalig stadslogo, een Nederlandsonkundige schepen van Nederlandstalig onderwijs, de verfransing van de benaming van de Magdalenazaal, de Nederlandsonkundige antiradicaliseringsambtenaar, …

Na het vertrek van Mayeur kan de stad Brussel eindelijk beginnen aan een nieuw hoofdstuk van overleg, transparantie, responsabilisering, een echt veiligheidsbeleid en respect voor de democratie, voor wie initiatief neemt en voor de hoofdstedelijke rol van de stad. Wat mij betreft zal het een pittige interpellatie worden op de gemeenteraad van 11 april.

Personen

Doorbraak publiceert graag en regelmatig artikels die door externe auteurs worden aangebracht. Deze auteurs schrijven uiteraard in eigen naam en onder eigen verantwoordelijkheid.

Meer van externe auteurs
Commentaren en reacties