Ga uit mijn zon!
Misschien moeten we, in plaats van bars en nukkig rond te lopen, wat meer gewoon genieten van de eerste lentezon.
Misschien moeten we, in plaats van bars en nukkig rond te lopen, wat meer gewoon genieten van de eerste lentezon.
Prins Philip, de man van de Queen, ligt in het ziekenhuis. Nieuwsredacties leggen zijn levensbeschrijving klaar voor ‘het geval dat…’
In de SNP woedt een conflict tussen Salmondites en Sturgeonites. Het lijkt wel een politieke thriller vol plotwendingen, seks en wantrouwen.
‘Alleen al geloven dat een verkeerde manier van handelen een voordeel is, is schadelijk’, aldus Cicero. De Paepe over politiek en Romeinen.
Binnenkort wordt GB News gelanceerd, als antwoord op ‘de linkse mainstream media’. Tegenstanders vrezen de komst van een Britse Fox News.
De Plantagenets zaten 245 jaar op de troon en gaven geur en kleur aan het land dat we vandaag Engeland noemen.
Nepnieuws en klagen over de jeugd: het is iets van alle tijden. Kijk maar naar het sensationele verhaal over John FitzAlan uit de 14de eeuw.
Het debat tussen Van Loo en historici is interessant, maar nutteloos. Het gaat immers voorbij aan het groeiende probleem van de ontlezing.
Joe Biden nam de buste van Churchill weg uit de Oval Office en dat wordt als een veeg voorteken gezien voor de Britse relatie met de VS.
Harry De Paepe keek naar de inauguratie van de Amerikaanse president, zag geschiedenis en dacht aan geschiedenis. Met de nodige flauwe mop.
Mister Bean is dertig jaar oud. In de klas van Harry De Paepe was iedereen gek op hem, uitgezonderd meester Guy.
In de zomer van 1814 stonden de Britten in Washington en staken het Capitool en het Witte Huis in brand.
Harry De Paepe schrijft over de ‘turnles’, zijn voetbalkunsten en de verwachtingen van ‘de Patton’.
Boris Johnson is van mening dat een tweede Schots onafhankelijkheidsreferendum pas voor 2055 is. De SNP is het daar niet mee eens…
In 1993 wilden eurosceptische Tory’s premier John Major ten val brengen. De eerste minister werd echter gered…door een imitator.
Jaren was ‘Europe’ een probleem voor de Conservative Party. Voortaan zit Labour ermee opgescheept. Brexit is voorbij, tijd voor ‘brejoin’?
850 jaar terug vond er een bijzonder bloederige moord plaats in de kathedraal van Canterbury. Harry De Paepe gaat op virtuele pelgrimstocht.
Op 21 december 1970 schudde Elvis Presley de hand van president Richard Nixon tijdens een geheime, maar bovenal vreemde ontmoeting.
Waarom het op Londen gerichte commentariaat zich keer op keer verkijkt op Boris Johnson.
25 jaar geleden stierf Dean Martin op Kerstmis in Beverly Hills. Harry De Paepe brengt hem graag nog eens een keertje onder de aandacht.
Komt er een brexitakkoord of niet? Het antwoord op die vraag hangt voor een groot deel af van het Britse politieke spel.
De Nederlandse correspondent Melle Garschagen schreef een voortreffelijk boek over de Brexit.
Heel wat jongeren in het secundair onderwijs starten of zijn bezig aan hun examens. Harry De Paepe geeft een sfeerbeeld.
Margaret Thatcher komt in ‘The Crown’ opnieuw onder de aandacht. Harry De Paepe vertelt over die keer dat hij per ongeluk de Iron Lady zag.
Boris Johnson zag zijn belangrijkste adviseurs opstappen. Kiest de Britse premier bijgevolg voor een andere aanpak?
100 jaar geleden begroeven de Britten de eerste officiële ‘Onbekende Soldaat’. Harry De Paepe verhaalt de geschiedenis ervan.
Harry De Paepe ging normaal wat schrijven over Sean Connery, maar eindigde bij de spannendste Amerikaanse verkiezingen ooit. Die van 1876.
Corbyn was de nieuwe Messias voor Labour. Vandaag gaat hij door de woestijn. Zijn schorsing legt de machtsstrijd binnen Labour bloot.
Honderd jaar geleden verscheen het eerste Agatha Christieboek. Harry De Paepe herontdekte het zopas, toepasselijk in een park.
Harry De Paepe schrijft over kleurcodes, de moord in Parijs, Mozes en puberzweet. Bedenkingen recht uit de leraarskamer.