Kakistocratie, pleidooi voor méér antipolitiek!
Luckas Vander Taelen in gesprek met Johan Sanctorum over zijn boek met de vreemde titel ‘Kakistocratie, pleidooi voor méér antipolitiek’. Hoezo?
Luckas Vander Taelen in gesprek met Johan Sanctorum over zijn boek met de vreemde titel ‘Kakistocratie, pleidooi voor méér antipolitiek’. Hoezo?
Harry De Paepe duikt in de wereld van spoken en geesten in Groot-Brittannië, gelooft hij dat zelf?
Journalist David de Jong publiceerde een succesboek ‘De Nazimiljardairs’, waarin hij het fascisme van Hitler uitspit.
Hendrik Conscience zijn boeken leest niemand nog. Hij is verworden tot een symbool, gerecupereerd door rechts en uitgespuwd door links.
Hoe kon een natie zich laten verleiden door Hitler? Luckas Vander Taelen sprak er in Boekencast over met auteur Erik Somers.
De 35-jarige Frederik De Backer heeft zich een goede reputatie bij elkaar geschreven als media-recensent. Hij bundelde zijn columns.
In zijn nieuw boek Weg van het Systeem. Wakker in een ander tijdperk, stelt mobiliteitsexpert Kris Peeters dat corona ons tegelijk met veel ellende een grote kans biedt om na te denken over de manier waarop wij leven en produceren.
Niet is verzonnen in ‘De Vrouw met de gouden arm’. Tenzij dan zijn verhaal zelf, maar wat de personages vertellen is gebaseerd op echte citaten.
Waarom zijn de Fransen zo Frans? Mouton geeft in zijn nieuwe boek een overzicht van de Franse grandeur.
In deze Boekencast gaat Luckas Vander Taelen in gesprek met professor Verrycken over zijn onderzoek naar het denken van Douglas Murray.
Frankrijk-kenner Koen Dillen schreef met ‘De Polemist en de President’ een boeiend boek over de Franse politiek.
Pohlmann levert een nieuw boek af: ‘Weesland’. Het vertelt het verhaal van Victor, de stokoude godfather van een klein Italiaans dorp.
Luckas Vander Taelen had een gesprek met Yasmina El Messaoudi over haar debuutroman ‘Straatkat’.
Elchardus merkt in ‘Reset’ op dat de poortwachters hebben gefaald. Er zijn geen vrijplaatsen meer voor kunst en wetenschappen.
In ‘Boekencast’ praat Luckas Vander Taelen met Mira Feticu, over haar ‘Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal’.
Annie Van Paemel vond na het overlijden van haar ouders brieven die haar vader vanuit nazi-Duitsland naar huis had gestuurd. Dirk Verhofstadt maakte er een boek van.
In zijn laatste boek toont Mark Van den Wijngaert goed aan hoe de koning toch nog altijd invloed blijft uitoefenen in de politiek van dit land.
In zijn jonge jaren werd hij ‘de James Dean van de politiek’ genoemd. Een terugblik met Eric Van Rompuy naar aanleiding van zijn autobiografie.
Hendrik Conscience is voor de meeste Vlamingen een versteend monument waarvan het werk niet meer gelezen wordt. Johan Van Hecke vond het meer dan tijd om een uitgebreide biografie over hem te schrijven.
Professor emeritus Peter Scholliers schreef met “Brood. Een geschiedenis van bakkers en hun brood” een zeer instructief boek over wat nog altijd het meest populaire dagelijkse voedingsmiddel blijft.
Fons Verplaetse had een bijzonder grote invloed op de economische politiek van de laatste twintig jaar van de vorige eeuw. Luckas Vander Taelen gaat in gesprek met Rik Van Cauwelaert die hem portretteerde in de ‘Laatste Gouverneur’.
De publicaties van Drieu Godefridi schuwen de controverse niet. In ‘De Groene Utopie’ fileert hij de ideologie van radicale ecologisten.
Veel is in onze contreien geweten over de weerstand tegen de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel minder is gekend hoe het verzet er uitzag in Duitsland zelf.
Vandaag is Paul Pelckmans te gast in de boekenpodcast van Luckas Vander Taelen. Samen gaan ze na hoe verlicht de verlichting van Voltaire was.
Luckas Vander Taelen sprak met Jeroen Olyslaegers over zijn nieuwe, en nu al succesvolle, roman ‘Wildevrouw’.
In zijn nieuwe boek ‘Links & rechts in dialoog’ trekt Sid Lukkassen ten strijde tegen verlammende polarisering.
Met ‘Een kwestie van bestaan’ publiceerde Jean-Pierre Rondas zopas een nieuw boek, waarin hij scherp en erudiet de maat neemt van de politieke correctheid.
Rik Torfs, kerkjurist, en Pieter Bauwens, hoofdredacteur bij Doorbraak, bespreken het nieuwe boek ‘De Kerk is fantastisch’ van Torfs.
Met zijn nieuwe boek Oer wil van den Brink theologie en wetenschap in het scheppingsverhaal verzoenen.
Louis Ide vertelt in deze podcast over zijn tweede fictieboek ‘Holy Land’. Het verhaal gaat over wat religie met mensen doet.