Rondas over Hans Küng: de uitverkoop van de zielzorg
De onlangs gestorven Hans Küng was de antiklerikaalste tegenstander van het onfeilbare pausdom, maar ook het trouwste lidmaat van zijn kerk
De onlangs gestorven Hans Küng was de antiklerikaalste tegenstander van het onfeilbare pausdom, maar ook het trouwste lidmaat van zijn kerk
N-VA heeft een plan klaar om de Brusselse straatprostitutie en overlast aan te pakken. In deze podcast geeft Mathias Vanden Borre meer uitleg.
De N-VA heeft moeite met het vinden van haar eigen identiteit op alle politieke niveaus. Maddens en Bauwens geven hun analyse.
Jan Denys, arbeidsmarktspecialist en expert bij Randstad, kijkt naar de Belgische arbeidsmarkt, de huidige crisis en het loonoverleg dat gefaald is.
Een gesprek met psychiater Kirsten Catthoor en psycholoog Kris Van den Broeck over de staat van de geestelijke gezondheidszorg in België.
Britt Vande Walle en Wouter Wolfs van de de KU Leuven verdiepten zich in de kenmerken van de particratie in België en haar impact op de democratische legitimiteit.
Politici die menen dat de democratie alleen mag werken als de zon schijnt, maar niet tijdens een pandemie bijvoorbeeld, zijn geen democraten
Sociale huisvestingsmaatschappijen die willen uitzoeken of huurders een huis in het buitenland hebben, kunnen rekenen op steun van de Vlaamse regering.
De inflatie stijgt, de index volgt, en toch willen de vakbonden loonsverhoging. Bart Van Craeynest geeft meer uitleg in deze podcast.
De vabondactie, Sihamegate en de positie van Ben Weyts. Drabbe en Devos geven hun analyse van de politieke week.
Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk, verloor de Europese Unie een kritische stem. Internationaal gerenommeerd politiek analist Pieter Cleppe verdedigt de nood aan kritische commentaren over het Europees beleid.
Stijn Baert, arbeidseconoom en professor aan de Universiteit Gent, gaat dieper in op de staking van vandaag. Hij heeft het over het loonoverleg dat spaak is gelopen en de redenen daarvoor.
De noord-zuidtransfers tussen Vlaanderen en Wallonië blijven jaar na jaar oplopen. Tijd om dit aan te pakken, vinden Barbara Pas en Chris Janssens.
Het Vaticaan bestempelt holebi’s als zondaars. Orry Van De Wauwer getuigt hoe dit bij hem als zoekend gelovige en homoseksueel aan kwam.
Maddens en Bauwens bespreken de politieke week in deze podcast. Weyts lijkt de rots in de branding en Rousseau is niet fier genoeg op het socialisme.
Financiële economen Stefan Willems en Pascal Paepen gaan dieper in op het begrip inflatie. Ze leggen de historisch lange lage inflatie en zijn voor- en nadelen uit.
Textgain heeft van de Europese Commissie de opdracht gekregen om haatspraak op sociale media in kaart te brengen. Guy De Pauw legt ons uit hoe hun artificiële intelligentie dat aanpakt.
In deze podcast geeft Bisschop Bonny meer uitleg bij waarom hij zich verzet tegen het standpunt van het Vaticaan over holebirelaties.
Wat kunnen we van de federale regering verwachten op vlak van de institutionele hervorming? In deze podcast geeft Sander Loones zijn visie.
Een peiling toont weinig verschuivingen. De regering vermijdt alle grote discussies door beslissingen uit te stellen. Burgerpanels dienen als camouflage, vinden politieke analysten Karl Drabbe en Carl Devos.
Hoe kunnen we de ouderen in de woonzorgcentra een kwalitatiever leven bieden? In deze podcast geeft Luc Van Gorp zijn mening.
Een niet-onafhankelijke rulingcommissie in een al onzeker fiscaal rechtzekerheidssysteem zorgt voor een ongunstig investeringskader voor ondernemers, zeggen fiscaal advocaten Jan Tuerlinckx en Pieter Willems.
In deze podcast gaan Maarten Boudry en Joël De Ceulaer dieper in op hun nieuwe boek Eerste hulp bij een pandemie. Daarin geven ze in een lexicon een handleiding voor toekomstige pandemieën.
Caroline Vrijens, de kinderrechtencommissaris van het Vlaamse parlement gaat dieper in op haar taak en de coronacrisis. Ze vertelt over de problemen en moeilijkheden die jongeren ervaren en hoe hun leefwereld veranderd is.
Onze grondrechten glijden steeds verder weg in de manier waarop de coronamaatregelen tot stand komen en ook in de Catalaanse kwestie lijkt dit steeds minder van tel. Bart Maddens en Pieter Bauwens bespreken de politieke actualiteit.
Waarom trekt het katholiek onderwijs naar het Grondwettelijk Hof tegen de nieuwe eindtermen? De topman van het katholiek onderwijs Lieven Boeve geeft meer uitleg.
Tommy Browaeys, blogger en auteur, gaat dieper in op zijn eigen ervaringen met een burn-out. Hij deelt zijn verhaal en geeft tips hoe er mee om te gaan.
Wat kunnen we verwachten van de Nederlandse verkiezingen op 15, 16 en 17 maart? Syp Wynia geeft zijn analyse.
In deze aflevering van Doorbraak Radio gaat Samira Azabar dieper in op haar onderzoek naar stemgedrag en activisme in de moslimgemeenschap.
In zijn pamflettair geschrift ‘Extreemrechts’ richt de auteur zich tegen alles wat hij in Vlaanderen ‘fascist’ kan noemen.