fbpx

Tag: Vraaggesprek

Kevin De Laet

Het Catalaanse referendum is voor iedere Europeaan van belang

Vilaweb is een Catalaanstalig nieuwsportaal dat door Vicent Partal en Assumpció Maresma in 1995 werd opgericht, het eerste in zijn soort in heel Spanje, en een pionier in Europa waar online journalistiek nog in de kinderschoenen stond. Kevin De Laet sprak met oprichter en directeur Vicent Partal over de gebeurtenissen in Catalonië, en over de houding van Europa.

‘Schotland moet met Londen onderhandelen, niet met Brussel’

Heeft een kleine fractie impact in het Europees Parlement, en een onafhankelijk parlementslid? Moet de EU met één stem spreken in de zaak-Oekraïne, hoort Berlusconi tot de EVP en kan Schotland straks lid worden van de EU? Nelly Maes laat haar licht schijnen over de EU en de Europese verkiezingen.

Tom Van Grieken: eindelijk heeft Vlaams Belang Europees profiel

Toen Tom Van Grieken in 2012 jongerenvoorzitter werd, wou hij in 2014 in iedere provincie een jonge, nieuwe lijstrekker. Dat blijkt nu niet het geval: niet één nieuw, jong gezicht is lijstrekker geworden. Van Grieken geeft in een vraaggesprek met Doorbraak toe dat hij water bij de wijn heeft moeten doen. ‘Maar er is nog nooit zo hard verjongd geweest, een hele breuk met het verleden, en dat in zeer moeilijke omstandigheden.’

Modrikamen, een Franstalige confederalist

Mischaël Modrikamen is rechts, confederalist en Franstalig. Een zeldzame combinatie. Als partijleider van de Parti Populaire (PP) wil hij bij de verkiezingen van mei 2014 doorbreken in Brussel en Wallonië. In deel twee van dit gesprek gaat het over de Europese identiteitscrisis, de getto’s in Brussel en institutionele toekomst van België en Europa.

Modrikamen, een Franstalige Pim Fortuyn?

Modrikamen is rechts, confederalist en Franstalig, een zeldzame combinatie. Als partijleider van de Parti Populaire wil hij in mei 2014 doorbreken in Brussel en Wallonië. In deel één van dit vraaggesprek gaat het over zijn partij, de linkse grondstroom van Wallonie en de politieke voorbeelden van de PP.

Berg en Dal

Onze chef-politiek was vandaag te gast bij Pat Donnez op Klara en had het over ‘bergen en dalen’.

‘De traditionele partijen kunnen net zo goed één partij vormen’

Ze deelden een pagina in Doorbraak magazine. Voor de laatste editie zelfs meerdere pagina’s. Maddens en Rondas: twee politieke waarnemers met een eigen stem, een eigen analyse, die wel in dezelfde richting gaat zonder dat ze altijd hetzelfde zeggen. Hen eens samen zetten voor de laatste gedrukte Doorbraak leek een goed plan. Het resultaat is geen interview maar een gesprek over wat is en zou moeten zijn. Voor www.doorbraak.be het hele verslag.