Tag: Vraaggesprek

Kevin De Laet

Het Catalaanse referendum is voor iedere Europeaan van belang

Vilaweb is een Catalaanstalig nieuwsportaal dat door Vicent Partal en Assumpció Maresma in 1995 werd opgericht, het eerste in zijn soort in heel Spanje, en een pionier in Europa waar online journalistiek nog in de kinderschoenen stond. Kevin De Laet sprak met oprichter en directeur Vicent Partal over de gebeurtenissen in Catalonië, en over de houding van Europa.

‘Schotland moet met Londen onderhandelen, niet met Brussel’

Heeft een kleine fractie impact in het Europees Parlement, en een onafhankelijk parlementslid? Moet de EU met één stem spreken in de zaak-Oekraïne, hoort Berlusconi tot de EVP en kan Schotland straks lid worden van de EU? Nelly Maes laat haar licht schijnen over de EU en de Europese verkiezingen.

Tom Van Grieken: eindelijk heeft Vlaams Belang Europees profiel

Toen Tom Van Grieken in 2012 jongerenvoorzitter werd, wou hij in 2014 in iedere provincie een jonge, nieuwe lijstrekker. Dat blijkt nu niet het geval: niet één nieuw, jong gezicht is lijstrekker geworden. Van Grieken geeft in een vraaggesprek met Doorbraak toe dat hij water bij de wijn heeft moeten doen. ‘Maar er is nog nooit zo hard verjongd geweest, een hele breuk met het verleden, en dat in zeer moeilijke omstandigheden.’