De doos van Pandora van Vincent Van Quickenborne
Na de bestorming van het Amerikaanse Capitool, wil ook minister van justitie Van Quickenborne ‘hate speech’ wettelijk vervolgen.
Na de bestorming van het Amerikaanse Capitool, wil ook minister van justitie Van Quickenborne ‘hate speech’ wettelijk vervolgen.
Luckas Vander Taelen sprak met Jeroen Olyslaegers over zijn nieuwe, en nu al succesvolle, roman ‘Wildevrouw’.
Voor hun zomerkampen geeft de jongerenafdeling van Ecolo een brochure uit met bedenkelijke en politiek geladen spelletjes…
In zijn nieuwe boek ‘Links & rechts in dialoog’ trekt Sid Lukkassen ten strijde tegen verlammende polarisering.
Brussel zit in de greep van druggeweld en straffeloosheid. Wereldvreemd rechter Hennart maakt het er niet beter op voor politie en justitie.
Met ‘Een kwestie van bestaan’ publiceerde Jean-Pierre Rondas zopas een nieuw boek, waarin hij scherp en erudiet de maat neemt van de politieke correctheid.
Een veiligheidsagent werd hard aangepakt, uitgekleed en voor dood achtergelaten. De drugsmaffia in Brussel wordt almaar gewelddadiger.
Brussel staat er niet goed voor, door het gebrek aan leiderschap van Vervoort en de onbekwaamheid van zijn minister van Gezondheid Maron.
Een bijzonder genuanceerd en volledig verhaal over de tweede vorst van de Belgen, die zich verloor in een delirium van zelfoverschatting.
In Mons werkte Bouchez de partij tegen met wie hij federaal onderhandelt. Geen wonder dat Vivaldi mislukt…
De opera ‘Is This the End’ van de Belgische componist Jean-Luc Fafchamps heeft een thematiek die wonderwel aansluit bij wat we nu beleven.
Antoinette Spaak wordt door Franstalige vriend en vijand over de partijgrenzen geprezen als Grande Dame. Ze had ook mindere aangename karaktertrekken…
In Spanje en Israël is de tijd beperkt waarin partijen na verkiezingen een regering kunnen vormen. Waarom zou dit bij ons niet kunnen?
De Standaard-journalist Steven De Foer neemt de lezer mee op een boeiende tocht door de USA in zijn ‘Amerikanen’
Brussel komt wellicht binnenkort op de tafel van de federale onderhandelaars. Tijd dat de Vlaamse partijvoorzitters zich daarover bezinnen.
De huidige generatie politici die doet alsof ze een federale regering wil vormen, is in werkelijkheid alleen met haar eigen navel bezig.
Gebrek aan kennis bij Franstaligen van het Nederlands en aan interesse voor Vlaanderen kan gevaarlijk worden voor de toekomst van dit land.
Na ‘Kinderen van het Verzet’ en ‘Kinderen van de Collaboratie’ zond de VRT nu het zevendelige ‘Kinderen van de Holocaust’ uit.
Walter De Bock was zonder twijfel een van de meest geduchte onderzoeksjournalisten van zijn generatie. Historica Klaartje Schrijvers ontmoette hem op het einde van zijn leven, toen hij vocht tegen de ziekte van Alzheimer.
David Van Turnhout zoekt samen met Dirk Verhofstadt naar sporen van zijn opa die kleermaker was in Auschwitz en de holocaust overleefde.
Hoe komt het dat Vlaanderen, waar zoveel over migratie gesproken wordt, nauwelijks bekend is met periodes waar we zelf op de vlucht sloegen?
Georges-Louis Bouchez is als een komeet in het politieke landschap naar boven geschoten. Zijn ambitie uit zich nu ook in een voetbalsoap.
Een roman over het waargebeurde verhaal hoe drie jonge mannen in Boortmeerbeek ongewapend het 20e nazi-Jodentransport tot stilstand brengen
Koestert de burgemeester onvermoede verborgen ambities? Het coronavirus wekt in elk geval een nostalgie naar lang vervlogen ideologieën op.
De rellen in Anderlecht waren net zoals de reacties erop voorspelbaar. Problemen geraken niet opgelost omdat partijen op hun ideologische standpunten kamperen.
Niemand ontsnapt aan het oog van Big Brother Decaluwé. Het virus van achterdocht en wantrouwen waart rond in politiezone Westkust.
Woody Allen vond dan toch een uitgever voor zijn memoires. Eerder had Hachette beslist het al gedrukte boek uit de winkels te houden.
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat moeten vele mensen gedacht hebben toen ze de selfie zagen die de voorzitter van de MR Georges-Louis Bouchez gemaakt had met Gwendolyn Rutten (Open Vld) aan zijn zijde gedrukt. In de achtergrond doet Meyrem Almaci (Groen) als een juichende derde er met een clowneske vreugdedans alles aan om op te vallen. Mensen …
Wat Vlaanderen nog leren kan van een stad in Italië zes eeuwen geleden: het Florentijnse kunstenmodel van de vijftiende eeuw
Le Nozze di Figaro, Cosi Fan Tutte en Don Giovanni zijn van alle tijden en blijven schitteren in alle omstandigheden.