Russische soap in de Munt
Het meesterwerk van Tchaikovsky krijgt een magistrale versie in de Brusselse Munt.
Het meesterwerk van Tchaikovsky krijgt een magistrale versie in de Brusselse Munt.
De jaren ’60 luidden een tijdperk van radicale vernieuwing in waarvan we vandaag nog altijd niet weten of die allemaal zo positief waren.
De Brusselse regering verzon een systeem om topambtenaren tot hun pensioen een hoog loon te betalen, waarvoor ze niets moeten doen….
Dirk Verhofstadt schets de opgang van Hitler en de nazi’s aan de hand van dagelijkse geschiedenis van het jaar 1933
In Brussel werd een open debat over gendertransitie verhinderd door een agressieve inval van militanten.
De laatste opera van de in april overleden Belgische componist Philippe Boesmans beleeft zijn wereldcreatie in de Brusselse Munt.
Wannes Peremans vindt toevallig een foto van een zwarte Belg in nazi-concentratiekamp Dachau. Dit is het relaas van zijn zoektocht naar die man.
Johan Sanctorum denkt niet ons systeem nog te hervormen valt. De kakistocratie, een regering door de minst bekwamen, moet gesloopt worden.
In Brussel werd een agent vermoord door een gevaarlijke geradicaliseerde die zijn daad aankondigde, maar niemand hield hem tegen.
Journalist David de Jong publiceerde een succesboek ‘De Nazimiljardairs’, waarin hij het fascisme van Hitler uitspit.
In de Brusselse Munt is een indrukwekkende Rozenkavalier van Richard Strauss te zien.
Hendrik Conscience zijn boeken leest niemand nog. Hij is verworden tot een symbool, gerecupereerd door rechts en uitgespuwd door links.
Keven Absillis onderzoekt of Hendrik Conscience terecht beschuldigd kan worden van racisme en andere onhebbelijkheden
Het is opvallend hoe gemakkelijk het adjectief ‘extreem-rechts’ gebruikt wordt in de media en hoe zelden het adjectief ‘islamitisch’.
Nadia Geerts geeft een overzicht over de evolutie van de verhouding tussen Kerk en Staat en hoe de hoofddoek secularisme verhindert.
Hoe kon een natie zich laten verleiden door Hitler? Luckas Vander Taelen sprak er in Boekencast over met auteur Erik Somers.
De vrouwelijke Engelse premier omringt zich met ministers van diverse afkomst, maar zij krijgt daarvoor geen lof uit activistische hoek.
DIt seizoen zijn er drie Russische opera’s te zien in de Munt. Culturele schoonheid als een wapen tegen Poetin.
De 35-jarige Frederik De Backer heeft zich een goede reputatie bij elkaar geschreven als media-recensent. Hij bundelde zijn columns.
‘De toekomst is meertalig. Brussel als blauwdruk’ is een boekje dat elke politicus met enige liefde voor de hoofdstad op zak moet hebben.
Frederik de Backer is de mediacolumnist van De Morgen. Deze verzameling geeft een goed inzicht in zijn talent en zin voor humor…
Dennis Sutherland, meer dan twintig jaar flik in Brussel, kijkt in zijn boek openhartig terug op zijn carrière bij de hoofdstedelijke politie.
Een uniek fotoboek over Hitler dat met diepgaande duiding aantoont in welke omstandigheden de beelden van de Führer gemaakt werden.
In Sint-Lambrechts Woluwe wordt er wel op een zeer creatieve manier vertaald…
In zijn nieuw boek Weg van het Systeem. Wakker in een ander tijdperk, stelt mobiliteitsexpert Kris Peeters dat corona ons tegelijk met veel ellende een grote kans biedt om na te denken over de manier waarop wij leven en produceren.
Niet is verzonnen in ‘De Vrouw met de gouden arm’. Tenzij dan zijn verhaal zelf, maar wat de personages vertellen is gebaseerd op echte citaten.
Paul Magnette zweert zijn eigen communautaire voorstellen af en Ecolo wil geld uitgeven dat er niet is. Er gebeuren rare dingen in Wallonië.
Giacomo Meyerbeer was de meest gespeelde operacomponist in de 19de eeuw. Nu haast vergeten. De Munt brengt ‘Les Huguenots’, een Grand Opéra.
Volgens Kris Peeters leidt blinde consumptiedrang tot een ecologische catastrofe. Hij formuleert geloofwaardige alternatieven.
Brussel volgt Vlaanderen en Wallonië niet met een verbod op onverdoofd slachten. Een gevolg van electoraal opportunisme.