Lezen, leren en leven met Jeroen Brouwers
Bij het overlijden van Jeroen Brouwers blikt journalist Michiel Leen terug op de lessen die hij leerde uit zijn romans, essays en beschouwingen.
Bij het overlijden van Jeroen Brouwers blikt journalist Michiel Leen terug op de lessen die hij leerde uit zijn romans, essays en beschouwingen.
Een verrassende winnaar van de Nekka-wedstrijd mag duidelijk maken dat het ook in de Kleinkunst inmiddels 2022 is.
Zes groepen stoten door naar de finale van de Nekka-wedstrijd, met enkele verrassende laureaten.
Uit een pak van liefst 34 kandidaten selecteert de Nekka- jury 13 halve-finalisten die het opnemen voor een plaatsje in de finale.
Bij de 150e geboortdag van Stijn Streuvels haalt Streuvelskenner Karel Platteau enkele hardnekkige clichés over de bard van Ingooigem onderuit.
Canvas voert wel erg snel zijn boekenprogramma af, terwijl VPRO er mee doorgaat. Mag de boekenliefhebber iets verwachten ter vervanging?
‘Het bordeel aan het einde van de straat’ is trefzeker verteld, met onder de oppervlakte een schat aan literaire verwijzingen en knipogen.
Walter Van den Broeck viert zijn tachtigste verjaardag met een nieuwe roman. In ‘Crossroads’ neemt hij de lezer mee naar de cité van Olen.
De langverwachte opvolger van ‘Het Smelt’ overtuigt nog het meest als kroniek van de millennia malaise.
Wat heeft ‘Ik ben er niet’, de nieuwe roman van Lize Spit in petto voor de lezer?
Kris Van Steenberge en Geert Briers wagen zich aan een gezamenlijke roman, over twee mannen die hun vriendschap tot het uiterste drijven.
In zijn nieuwe roman ‘De Opgang’ reconstrueert Stefan Hertmans de figuur van Vlaams SS’er Willem Verhulst. Een interview met de auteur.