Gijzelt extreemrechts het congres in de Verenigde Staten?
Wordt de voorzitter van het Amerikaanse Congres, Kevin McCarthy, gegijzeld door een groep extreemrechtse Republikeinen?
Wordt de voorzitter van het Amerikaanse Congres, Kevin McCarthy, gegijzeld door een groep extreemrechtse Republikeinen?
Conner Rousseau is de beste tv-politicus. Getraind in de sociale media, weet hij wat werkt en wat niet. Inhoud werkt niet. Weg ermee.
15 miljoen soldaten en burgers verloren het leven in WOI. Maar Luckas Vander Taelen dankt er zijn leven aan. Hij schreef er een boek over.
1 op 7 kleuters spreekt niet genoeg Nederlands om op de basisschool te kunnen volgen. Wie die achterstand wil aanpakken, krijgt honende reacties.
Onze democratie is niet verloren als PVDA of Vlaams Belang in de regering komen. Ze is verloren als we niet meer met elkaar in gesprek gaan.
Joseph Ratzinger: spiritueel leider en tegelijkertijd academicus en intellectueel die het geloof haarfijn intellectueel verstaanbaar maakte.
Hij werd gezien als een zeer conservatieve paus. Toch zorgde hij voor een opmerkelijke vernieuwing in de kathollieke kerk. Hoe? Door af te treden.
De vrije meningsuiting staat onder druk in dit land. Maar ook de vrijheid van religie, meer bepaald de vrijheid om je religie te verlaten.
We worden meegesleurd in een verarmingsspiraal, collectief. België is de best georganiseerde failed state, schrijft Pieter Bauwens.
Onze samenleving is versplinterd. We leven in groepen naast elkaar. We hebben wel contact met elkaar, maar leven niet echt samen.
Het Belgisch systeem zit vast, niet dat Paul Magnette of Sven Gatz dat aan hun hart laten komen, bleek bij een debat van ‘Rethinking Belgium’.
Ons overheidsbeslag is bij de hoogste ter wereld en de service die we ervoor terugkrijgen is laag. Politici weten dat.
Mark Elchardus, Jean-Pierre Rondas en Rik Van Cauwelaert uiten hun bedenkingen over ‘Trouw moet blijken’.
Wie won de midterms in de Verenigde Staten en waarom kennen we de volledige uitslag van die verkiezingen nog niet? En wat doet Trump?
Harry De Paepe duikt in de wereld van spoken en geesten in Groot-Brittannië, gelooft hij dat zelf?
Is de democratie in de VS in gevaar, of wordt de komende winst van de Republikeinen gezien als een gevaar? Een laatste overzicht voor de midterms.
Waarom wordt er zo weinig over Europa als probleem gesproken? Want dankzij Europese regels vervreemdt de kiezer van de democratie.
Hoe zit dat met die subsidie voor het bedelen van kranten? Wat zijn de gevolgen van het intern onderzoek bij Bpost?
Langs de ene kant wordt er gewerkt aan wetten tegen ‘haatspraak’, aan de andere kant tolereren we geweld tijdens politieke actie.
Wordt het een nek-aan-nek race tijdens de midterms of is de strijd al gestreden? Asselman en Neyskens lichten toe.
David Neyskens en Roan Asselman analyseren de situatie in de Verenigde Staten enkele weken voor verkiezingen voor de midterms.
Paul Boonefaes praat met Prof De Bie over een evaluatie van het Belgische coronabeleid, zoals gevraagd wordt door het platform evaluatie.be
De zuilenorganisaties van CD&V leveren wel parlements- en kabinetsleden, maar amper nog kiezers. De partij heeft een fundamenteel probleem.
Lode Vereeck berekende hoe groot de transfers zijn van Vlaanderen naar Wallonië, op basis van 40 studies de voorbije 40 jaar.
Er voltrekt zich een stille ramp: België krijgt zijn begroting niet op orde. Het wordt tijd dat De Croo het probleem onderkent.
Fernand Huts pleit ervoor dat de regering de bedrijven de kans geeft om hun werknemers een consumptiecheque van 500 euro netto te geven.
Is de weg van de confrontatie tussen N-VA en Vlaams Belang de enige of zelfs beste weg? Italië toonde dat er een andere weg is.
‘Angst is een uiting van een soort verval in een samenleving die zich minder goed voelt’, vertelt Rik Torfs in onze studio.
Is er iets dat tot meer woede leidt dan een terugval in koopkracht, in ervaren levenskwaliteit?
Als er al andere tijden komen, zal dat minder liggen aan groene dogma’s met bijhorend gekrakeel, maar aan de reactie van de verblufte burger.