fbpx

Tag: monarchie

Ardy Beld

Wat kost het koningshuis?

Het is een goed moment om tot het koningshuis toe te treden, Koning Filip boert niet slecht. Maar wat brengt het op voor het land?

Groene koning

Ondanks de groene kerstboodschap lieten de twee koningskoppels Filip en Mathilde en Albert en Paola zich vorig jaar door Defensie rondvliegen voor een kostprijs van zo maar eventjes 843.293 euro…

Vuye en het VB in Laken niet welkom?

Het Vlaams Belang én Vuye/Wouters, plus de Waalse Parti Populaire, zijn de enige politieke fracties die door de koning niet werden uitgenodigd voor een informatieve babbel. De PvdA, die maar schoorvoetend afstand nam van het onmenselijke regime in Noord-Korea, wel, zoals trouwens ook al in 2014.
De smoezen zijn tamelijk onnozel: Vlaams Belang wordt geweerd vanwege het cordon sanitaire. Terwijl dat …

Te deum laudamus

Vandaag is het 15 november, dag van de dynastie. Fout: de officiële benaming is Koningsdag, samenvallend met het naamfeest van de Heilige Leopold. Vroeger mochten we daarvoor een dag van school blijven, vandaag hebben alleen nog ambtenaren een dag verlof. Traditioneel wordt dan de mis opgedragen in de basiliek van Koekelberg, onder het zingen van het Te Deum, onder kenners …

De ontbloting van de troon

Om de twee jaar verschijnt de permanente nachtmerrie van prins Albert ook aan ons, maar dan in de vorm van een komisch Halloweenspook. Telkens is Doorbraak het venster.  In september 2014 daagde ze haar natuurlijke vader al voor het gerecht, in oktober 2016 werd Albert ten persoonlijke titel opnieuw gedagvaard: Delphine Boël is een herfstfenomeen.
In wat langzamerhand een …

Houwdegen op zijn nummer gezet

Miguel de Unamuno (1864-1936) was een strijdbaar filosoof die zich mengde in de woelige politiek van het Spanje van zijn tijd. Zijn laatste publiek optreden was een vurig pleidooi voor de rede en het recht.