Frans Crols

Frans Crols was hoofdredacteur en directeur van Trends en is nu redacteur van ’t Pallieterke.
Geen categorie

Rudolf Vanmoerkerke en Dietsland

Frans Crols staat stil bij het overlijden van Rudolf Vanmoerkerke. Een persoonlijk portret van een man met een Vlaams-, Nederlands- en kunstminnende kant.

Geschiedenis, Politiek

Rusland, dronken en dapper

‘Anders dan in onze wereld bestaan in Rusland geen feiten’ vertelde de Amerikaanse cultuurfilosoof George Steiner ooit in Amsterdam over zijn bezoek aan de Sovjet-Unie in de jaren vijftig. Dergelijke opinies versterken een uitzonderlijk rijk journalistiek verslag dat u vandaag moet lezen, wilt u Rusland, zijn oorlogsdreiging en de Oekraïne-crisis begrijpen. Voor de prijs van één boek ontvangt u er bovendien twee.

Commentaar

Wat Werenfried wist

De Nieuwe Koude Oorlog meldt zich aan. Vlaanderen telde een perfecte waarnemer van de Oude Koude Oorlog. Wie luisterde en keek na het einde van het IJzeren Gordijn weet dat Werenfried van Straaten gelijk had.

Actualiteit

Vervolgde moslims zijn modieus, vervolgde christenen niet

De Nederlandse pater Frans van der Lugt sj werd vermoord in Syrië tussen de mensen van Homs. Dat werd geacteerd in Vlaanderen. De kerk hier, ooit een bondgenoot van de Vlaamse Beweging, is stuiptrekkend. De jonge David Dessin, filosoof en onderzoeker van de Universiteit Antwerpen, ziet het einde van het multireligieuze karakter van het Midden-Oosten en was een eenzame Vlaamse stem bij de dood van de Nederlander.

Geen categorie

Antwerpenaren zoenen NRC

Iets vergramt boeiende mensen bij De Standaard en De Morgen. Tachtig Antwerpenaren ontvingen een mail voor een avondje ouwehoeren in de populaire tapperij Grote Witte Arend over het Nederlandse kwaliteitsblad NRC Handelsblad.

Geen categorie

Juicht, Belgen, juicht!

Tararaboem ratelde het woord angst bij VRT. De Vlaming maalt niet om een staatshervorming, wat te bewijzen was.

Geschiedenis, Politiek

Antwerpen, Brussel, Berlijn, Bagdad

Bij de voorgewende lachebekken van de Vlaamse politiek verslaat minister-president Kris Peeters de concurrenten. Zelden is hij zuur en op familiebezoek helemaal warm: zo ook op het campagnebeeld van Kris Peeters en de Mutti van alle Duitsers, en alle Europese christen-democraten, met als foefje voor de photo opportunity, het CD&V-programma voor 25 mei. Het Vlaams-Duitse front met Angela Merkel als vedette en Kris Peeters als trouwe schoonzoon straalde van geluk.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans