Guido Lauwaert

Guido Lauwaert (1945) is organisator, regisseur, acteur, auteur, columnist, recensent voor o.a. Het Laatste Nieuws, NRC Handelsblad, Het Parool, VPRO-radio, Knack en Doorbraak. Hij richtte de Poëziewinkel op (later Poëziecentrum) en heeft een grote liefde voor Willem Elsschot en Paul van Ostaijen.
Cultuur

Jazz we can (4)

Waar er een begin is, is er een einde

Een afrondende beschouwing die niet rammelt maar zingt over GENT JAZZ 2019 lijkt me dan ook niet meer dan logisch.

Cultuur

Jazz we can (3)

Folkjazz op de Bijloke-site

Waarover men niet kan zwijgen, daarover moet men spreken. Vrij naar Wittgenstein en van toepassing op wat me na aan het hart ligt: Gent Jazz.

Cultuur

Jazz we can (2)

Jazz in grillige landen. Jazz en literatuur. Jazz die de tent in brand zet en een lamme weer doet lopen. Jazz die ten hemel stijgt.

Cultuur

Jazz we can

En met de vakantie is de kermis gekomen

Nog één nacht slapen en het Gentse jazzfeest kan beginnen. Van 29 juni t/m 9 juli op een prachtlocatie. Een verslag van onze specialist.

Cultuur

S.M.A.K.’s winkelwaar

Uit het graf van Hoet Jan Amon

Tot eind september kan de kunstzoeker in het S.M.A.K. kuieren tussen wat verzameld werd door Jan Hoet en zijn opvolger Philippe Van Cauteren.

Satire

Non, Davignon

Socrates et cetera

Wie problemen heeft om een schurk te worden moet het boek van Etienne [Steve] Davignon lezen. ‘Drie levens’ is de titel. Kan alleen een misdadiger bedenken…

Cultuur

De Kersentuin

Sterk spel ondanks rommelige regie

Het meesterwerk van Anton Tsjechov, een tekstbeeld van een maatschappij aan de vooravond van een revolutie opnieuw opgevoerd, met mankement.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans