Tag: Francofonië

Communautair

En français svp

Wanneer hoffelijkheid onderdanigheid wordt

Terwijl er politiek niets beweegt en het communautaire nog altijd in het vriesvak zit, is er één proces dat nooit stil valt: de verdere verfransing van de Rand en zelfs daarbuiten.

Geen categorie

Eric Domb en het atypische Waalse kapitalisme

Het dierenpark Pairi Daiza en zijn manager Eric Domb zijn dankzij de panda-saga nu ook in heel Vlaanderen bekend. Domb, een naar Henegouwen uitgeweken Brusselaar, hoedt er zich voor om de PS al te vaak tegen de borst te stoten. Dat is een constante bij de Waalse bedrijfsleiders.

Binnenland

De Waalse Berlusconi

De Waalse krantentitels van L’Avenir worden overgenomen door intercommunale Tecteo. De al zeer machtige PS-politicus en Tecteo-baas Stéphane Moreau wordt zo nog invloedrijker.

Binnenland

De tweestrijd blijft

Bijna anderhalf jaar na de verkiezing van Charles Michel tot voorzitter is de rust bij de MR nog niet teruggekeerd. De Michel en Reynders-clans staan nog altijd op gespannen voet.

Geen categorie

Brussels malgoverno beu

Lange tijd bleef de kritiek binnenskamers maar nu vallen ook Franstalige politici openlijk het slechte beleid van het Brussels Gewest aan.

Geen categorie

Federation Wallo-Brux als verzekering voor België

In De Standaard verschijnt om de veertien dagen een column van PS-coryfee Paul Magnette. Wat leren de pennenvruchten van deze sterkhouder binnen de Parti Socialiste ons? Via talrijke voorbeelden wil Magnette aantonen dat België een succesvol project is dat we dienen te koesteren. Voor de Vlamingen is er immers geen andere optie: de federatie Wallon-Brux zal er hoe dan ook komen, aldus de PS’er.

Geen categorie

Napoleon, een Waalse held

De Waalse regering investeert zwaar in de opwaarding van de site rond het slagveld van Waterloo. Dat gebeurt met het oog op de herdenking van de 200ste verjaardag van de slag in 2015. De fascinatie voor Napoleon is in Wallonië altijd groot geweest.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans