JavaScript is required for this website to work.

Sander Roelandt

Sander Roelandt (1989) is medewerker in het Europees Parlement en volgt er verschillende economische commissies.

Marianne Thyssen is het slachtoffer geworden van een Tjevenstreek: de haar toegekende Europese portefeuille is niet zo dik als verwacht.

Vorige week donderdag besprak Terzake de toekomst van de Europese Unie. De sympathieke muzikant Bent Van Looy sprak als verrassingsgast tien minuten over de ‘prachtige culturele diversiteit binnen Europa’, waarna eurofederalist Guy Verhofstadt een pleidooi mocht houden voor Europese samenwerking. Alsof samenwerking enkel kan onder de vorm van een federale EU en de eurokritische(re) stemmen samenwerking afwijzen. Au contraire.

‘Om de sociaaleconomische en culturele integratie van Europese nieuwkomers in ons land te vergemakkelijken, moeten de regels voor immigratie binnen de EU worden aangepast. De juridische fictie van het ‘Europees burgerschap’ moet op de schop’, argumenteert Sander Roelandt. 

Vorige week hadden we het over de plannen van de Britse premier Cameron om het vrij verkeer binnen de EU wat minder vrij te maken. Vooral de zogenaamde armoede-immigratie stoot tegen de borst. Deze week kwam de Commissie met een actieplan. Het VK en Duitsland reageren ontgoocheld.